Novomeški abonma

Big band Krško - DEPECHED

Novomeški abonma letos odpira koncert Big banda Krško!
ProdukcijaZavod Novo mesto
Fotografijasplet
Vrsta predstaveKoncert
Trdinova dvorana
25.april
19.30

Big band Krško letos obeležuje 40 let delovanja. Po 20 letih sekcijskega delovanja v okviru Pihalnega orkestra Krško od leta 1998 deluje kot samostojno kulturno društvo, ki mu je ministrstvo za kulturo podelilo status društva v javnem interesu. Od leta 1992 orkester vodi Aleš Suša. 

Zlasti zaradi zadnjih 25 let neprekinjenega delovanja in strokovnega vodenja se Big band Krško danes uvršča v vrh slovenskih glasbenih ustvarjalcev. Vrhunec je orkester dosegel leta 2013 z nastopom na prestižnem Montreux Jazz Festivalu. Glasbeniki orkestra prihajajo iz vseh posavskih pihalnih orkestrov. Repertoar orkestra je raznovrsten, od big bendovske klasike do modernega jazza in pop skladb. Predano, disciplinirano in trdo delo vseh članov in članic orkestra je oplemeniteno s pozitivnimi osebnimi pristopi, medsebojno sinergijo ter kreativnostjo, ki iskri, žlahti in napaja neprekinjen glasbeni tok Big banda Krško.

V Novomeškem abonmaju se bo orkester predstavil s programom priredb skladb skupine Depeche Mode ter avtorskimi skladbami članov orkestra.