po motivih Lile Prap

Dinozavri v cirkusu

Dinozavri se iz milijone let starih jajc nenadoma uspejo izvaliti v današnji čas in izkusijo, kako je biti dinozaver v današnjem svetu. Ljudje jih namreč ne sprejmejo z občudovanjem in spoštovanjem, temveč jih ujamejo in stlačijo v cirkus, da bi z njimi mastno zaslužili. Navihani cirkusantki Nataša in Lena sta krotilki dinozavrov v cirkusu.
RežijaSaša Jovanović
IgrajoDušan Teropšič, Igor Sviderski, Lidija Sušnik, Maja Kalafatić, Nina Pertot/Aja Zupanec, Tina Oman
ProdukcijaGledališče Labirint in Društvo lutkovnih ustvarjalcev
Vrsta predstaveGledališče, Lutke
Trdinova dvorana45 minut in nima odmora
13.december
17.00

Dinozavri se iz milijone let starih jajc nenadoma uspejo izvaliti v današnji čas in izkusijo, kako je biti dinozaver v današnjem svetu. Ljudje jih namreč ne sprejmejo z občudovanjem in spoštovanjem, temveč jih ujamejo in stlačijo v cirkus, da bi z njimi mastno zaslužili. Navihani cirkusantki Nataša in Lena sta krotilki dinozavrov v cirkusu. Jima bo v cirkuški šoli za dinozavre uspelo ukrotiti divje in dotlej neukročene dinozavre ter jih naučiti veščin sodobnega časa?

Predstava je prelep lutkovni spektakel v inovativni ter privlačni mešanici plesa, animacije čudovitih ter veličastnih lutk in cirkusa. Nekatere lutke dinozavrov v dolžino merijo kar dvanajst metrov in v višino sedem.

Dinozavri v cirkusu je lutkovni spektakel, strnjen v kombinacijo lutk, plesa in cirkusa ter zasnovan po likih iz slikanice Lile Prap, dobitnice nagrade Prešernovega sklada leta 2011.


LUTKOVNI SPEKTAKEL V MEŠANICI PLESA, ANIMACIJE IN CIRKUSA.