Odprtje razstave Združenja umetnikov Škofje Loke - ZBIRKA V NASTAJANJU

Odprtje razstave Združenja umetnikov Škofje Loke.
ProdukcijaZdruženje likovnih umetnikov Škofja Loka
FotografijaDLUD
Vrsta predstaveRazstava
Mala dvorana in Avla
9.april
18.00

Združenje umetnikov Škofja Loka je nastalo pred 39 leti. Združuje umetnike iz območja občin Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri, v zadnjih nekaj letih pa člani prihajajo tudi iz drugih sosednjih občin, kot sta Medvode in Kranj. Združenje je eno od območnih društev Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. Združuje 42 članov, ustvarjalcev različnih umetniških zvrsti, med katerimi je največ likovnih umetnikov.

V Novem mestu v Kulturnem centru Janeza Trdine se Združenje predstavlja z razstavo z naslovom Zbirka v nastajanju, ki je od leta 2015 na ogled v Miheličevi Galeriji v Kašči v Škofji Loki. Vendar pa je projekt Zbirke zastavljen zelo odprto, zamišljena je kot interaktivno razstavišče z neizčrpnimi možnostmi spreminjanja. In kot takšen bo predstavljen v Novem mestu.

Idejo za Zbirko v nastajanju je pred nekaj leti dal umetniški svet pod vodstvom Hermana Gvardjančiča. Razstava aktualnih loških likovnih ustvarjalcev je nastala v sodelovanju Združenja umetnikov Škofja Loka z Loškim muzejem Škofja Loka.

Avtorji likovnih del Zbirke v nastajanju: Berko, Rado Dagarin, Barbara Demšar, Irena Jeras Dimovska, Boge Dimovski, Tina Dobrajc, Janez Ferlan, Pavel Florjančič, Metod Frlic, Peter Gaber, Mito Gegič, Herman Gvardjančič, Janez Hafner, Zdenko Huzjan, Boris Jesih, Jurij Kalan, Tomaž Lunder, Franc Novinc, Boris Oblak, Agata Pavlovec, Mirna Pavlovec, Barbara Pintar, Matej Plestenjek, Iztok Sitar, Nejč Slapar, Maja Šubic in Marij Vrenko.

Vabljeni na odprtje razstave v ponedeljek, 9. 4., ob 18.00. Razstava bo na ogled do petka, 11. 5.