Willy Russell

Štefka Valentin

15 €
Nakup vstopnice
KOMIČNA DRAMA O SLEHERNICI SREDNJIH LET, KI ZNOVA ODKRIJE NEIZMERNO LJUBEZEN DO ŽIVLJENJA.
RežijaPeter Srpčič
IgrajoZvezdana Mlakar
ProdukcijaMestno gledališče Ptuj
FotografijaBoris B. Voglar
Vrsta predstavemonokomedija
Trdinova dvorana80 minut in nima odmora
4.oktober
19.30
Nakup

Štefka Valentin je monokomedija, ki je nastala po besedilu (Shirley Valentine) britanskega pisca Willyja Russlla. Ta je napisal tudi scenarij za istoimenski film, ki je v Veliki Britaniji prejel kar nekaj nagrad. Komična drama o slehernici srednjih let, ki nepričakovano najde samo sebe in znova odkrije neizmerno ljubezen do življenja, je bila tudi mednarodno zelo uspešna. 

Ljudje živimo vsakdanjik, ujeti smo v nesmisle in izpraznjene odnose, vsakodnevno rutino, odtujeni smo eden od drugega in tudi od sebe, izgubljamo svoj pravi jaz, pozabljamo na svoje sanje in hrepenenja, obžalujemo, da nismo uresničili stvari, ki smo si jih vedno želeli  ... Takšno je tudi življenje Štefke Valentin, ki pa se s humorjem in iskrenostjo poda na pot iskanja sebe in svoje sreče. Preneha biti to, kar je, da lahko postane to, kar bi lahko bila. Na stran da to, kar ima, da dobi, kar potrebuje. Sprejme, da je edina stalnica v življenju njegovo nenehno spreminjanje. Sooči se s svojo preteklostjo, da bi se iz nje kaj naučila, spremeni sedanjost in izbere ter ustvari novo prihodnost. Ob tem spozna, da sanje nikoli niso tam, kjer mi mislimo, da so. V življenju ni naključij, so samo ključi, ki odpirajo vrata do skrivnosti življenja.

V vlogi Štefke, ki ne sodi, ne moralizira, ampak spreminja sebe in s tem spremeni svet, bomo tokrat spoznali Zvezdano Mlakar, sicer članico SNG Drama Ljubljana, ki je zabavna kot malokdo, saj sta humor in pozitivizem vtkana v njene haloške gene.