Matej Bor / Matjaž Vlašič / Janez Usenik / Vojko Anzeljc

Vesna

LE KATERI GENIJ JE DAL MATURO GLIH NA POMLAD!
RežijaVojko Anzeljc
IgrajoFlora Ema Lotrič / Saša Lešnjek, Robert Korošec / Dominik Vodopivec, Klemen Bunderla / Boštjan Korošec, Marjan Bunič / Igor Ribič, Nuša Derenda / Nuška Drašček, Alenka Kozolc Gregurić / Nuška Drašček, Konrad Pižorn-Kondi, Tanita Rose, Antea Mramor, Mariša Jagodic Fili, Maša Tiselj / Klara Koprivec, Srđan Milovanović / Matevž Derenda, Laura Ivančič, Laura Betka Kranjc / Saša Lešnjek, Alen Kofol / Matevž Mali, Žan Kos / Matevž Derenda
Fotografijaarhiv producenta
Vrsta predstavemuzikal
Trdinova dvorana2 uri in 25 minut ter ima odmor
14.februar
19.30

Na pomlad, ko sončni žarki postanejo nagajivi, ko se narava odene v zapeljive barve in zadiši po ljubezni, morajo maturanti vtakniti svoje nosove med knjižne platnice, se guliti za veliki preskus znanja in zrelosti ter pozabiti na vse lepote, ki se bohotijo zunaj. A naši trije junaki so prepričani, da do uspeha vodi lažja pot. Umislijo si bližnjico, po kateri jih bo popeljala Hiperbola, hči strogega profesorja matematike Kosinusa. Osvojiti Hiperbolino srce in si pridobiti pole za veliki preizkus se glasi formula, ki jo sestavijo, a kaj, ko brihtne glave vanjo vstavijo napačno neznanko. Dekle, ki se pojavi na zmenku, namreč ni tista, za katero so mislili, da je profesorjeva hči. In to, kar sledi tej sladki zmoti, je nit, iz katere se je stkala zgodba romantične komedije, po kateri je prirejen muzikal Vesna.

Muzikal je ustvarila izkušena kreativna ekipa, ki je pred tremi leti na slovenske odre postavila veliko uspešnico Cvetje v jeseni, avtor glasbe je Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik, koreograf Miha Krušič in producent Gorazd Slak. Izvirna zgodba je delo Mateja Bora.