Nazaj na novice 8. avgust 2017

Podroben program koncertov Jazzinty 2017.

 

PROGRAM KONCERTOV

Program festivala: Koncerti in sessioni

pon / mon (14. 8.)

20.30 @ LP: Festival Opening: precept.concept.percept

Premierni nastop tria precept.concept.percept razkriva nove horizonte slovenskih ustvarjalnih krajin. Precept.concept.percept je hibridna zvočno-raziskovalna platforma s poslanstvom ustvarjanja sodobne improvizirane glasbe. Pia Podgornik - saksofon, Rok Zalokar - klavir, Dré Hočevar - bobni. 

tor / tue (15. 8.)

20.30 @ LP: PCC Showcase

V sodelovanju s Prins Claus konservatorijem, se na torkovem festivalskem večeru predstavijo naprednejši učenci jazz oddelka. S pomočjo nekaterih mentorjev predstavijo svoj pogled na improvizacijo, v hitro aranžiranih kompozicijah. Direktor jazz oddelka na konservatoriju, basist Joris Teepe predstavi šolo in je po koncertu na voljo za vprašanja.

sre / wed (16. 8.)

20.30 @ LP: Jazzon LIVE: Blaž Švagan Quintet

Blaž Švagan je mladi glasbenik, ki je sodeluje pri večih pihalnih orkestrih, big band zasedbah, priložnostnih jazz in pop zasedbah, največji uspeh pa je v zadjem času dosegel z lastnim kvintetom, s katerim je posnel skladbo Quantum Insomnia, ki je bila izbrana za najboljšo skladbo v sklopu natečaja Jazzon LIVE 2016

Z željo po ustvarjanju in igranju avtorske glasbe, ki temelji na jazzu, inovativnosti, tehnično zahtevni izvedbi, hkrati pa tudi z namenom poustvarjanja glasbe "starih mojstrov", je nastal kvintet, ki ga sestavljajo še: Igor Bezget - kitara, Anže Vrabec - klavir, Tadej Kampl - kontrabas in Bojan Krhlanko - bobni.

čet / thu (17. 8.)

20.30 @ MV: Vladimir Kostadinović »Mindedness« & JD Walter Group

Četrtkov večer bosta zaznamovala koncerta dveh mentorjev delavnice s svojima zasedbama. Na Dunaju živeči bobnar Vladimir Kostadinović bo predstavil svoj novi album »Mindedness«, dolgoletni mentor za vokal JD Walter pa nas bo navdušil s svojim unikatnim slogom in se predstavil kot eden od pionirjev uporabe efektov na vokalu. 

* vstopnina: 5€ (predprodajna mesta Eventim)

* v primeru slabega vremena bo koncert v Kulturnem centru Janeza Trdine (KC)

pet / fri (18. 8.)

20.30 @ MV: jantarna koncerta / Amber Concerts

Big band Grosuplje: THE ELLA FITZGERALD SONGBOOK

Letos mineva 100 let od rojstva ene najboljših jazz vokalistk, Elle Fidzgerald. Ob tej priložnosti so v Big bandu Grosuplje pripravili spominsko serijo koncertov z gostujočo pevko, novomeško rojakinjo, Ano Čop in pod taktirko Klemna Kotarja.

TOWEL OF SHOWER: Tower of Power Tribute Band

Tradicionalna petkova zabava na festivalu Jazzinty v letošnjem letu pripada funku in legendarnim Tower of Power, katerih zvok in energijo več kot dostojno izvaja slovenska »all stars« zasedba Towel of Shower. Obujte plesne čevlje in se pripravite na ubijalsko dozo funka. Towel of Showel so: Blaž Trček-bariton saksofon, vodja zasedbe, Mitja Šinkovec-vokal, Dominik Krajnčan-trobenta, Tomaž Gajšt-trobenta, Domen Gantar-pozavna, Lenart Krečič-tenor saksofon, Jani Moder-kitara, Blaž Jurjevčič-klaviature, Aleš Avbelj-bas, Vid Žgajner-bobni.

* vstopnina: 10 € (predprodajna mesta Eventim)

* v primeru slabega vremena bo koncert v Kulturnem centru Janeza Trdine (KC)

sob / sat (19. 8.)

20.30 @ MV: Participants Final Concert

Zaključni koncert mentorjev in udeležencev delavnice. 

* v primeru slabega vremena bo koncert v Kulturnem centru Janeza Trdine (KC) / in case of bad weather the concert will be held at the Janez Trdine Cultural Centre

vsak dan / every day

13.00 @ GT: Lunch Session

22.00 @ GL: Night Session

Lokacije

LP - Klub LokalPatriot

MV - Muzejski vrtovi / Museum Gardens

GT - Glavni trg / Main Square

KC - Kulturni center Janeza Trdine / Janez Trdina Cultural Centre