Quintet Piazzolleky & Ana Bezjak
Producent
Muzika eklektika 2017 in izven

Quintet Piazzolleky & Ana Bezjak

ČUTNOST, EROTIKA, TIŠINA, ŽALOST IN HREPENENJE.

 

Matjaž Antončič, violina

Davorin Mori, klavir

Timi Krajnc, kitara

Rok Hozjan, kontrabas

Matjaž Balažic, bandoneon

Gostja: Ana Bezjak, vokal

Ta in številna druga občutenja je mogoče slišati v glasbi kvinteta Piazzolleky, ki s strastjo tanguerosov, ljudi, ki so globoko predani tangu, poustvarja skladbe novega in starega tanga.

Quintet Piazzolleky sodi z desetimi leti neprekinjenega igranja in nastopanja med tango zasedbe z najdaljšim delovanjem v Sloveniji. Od jeseni 2006 se je peterica klasično izobraženih glasbenikov, ki prihajajo s Štajerske, Koroške in iz Prekmurja, preizkusila najprej v tangu nuevu s skladbami Astorja Piazzolle, pozneje pa so svoj repertoar obogatili tudi z glasbeno zapuščino tanga tipica in izvajalci kot so Pugliese, Jovés, Plaza in Delfino, katerih skladbe najdemo na prvenecu Loca (Klopotec, 2015). Skupina je desetletnico delovanja lani obeležila z izidom nove plošče Quintet Piazzolleky (Klopotec, 2016), na kateri kot gostja nastopa pevka Ana Bezjak.

Ana Bezjak je ena najvidnejših mariborskih jazzovskih pevk in uspešna glasbena pedagoginja. Kot glavni ali spremljevalni vokal redno sodeluje s številnimi priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, s katerimi se v raznolikih zasedbah predstavlja na koncertnih in festivalskih odrih doma in v tujini. S kvintetom Piazzolleky sodeluje od leta 2009.

***

Ne pozabite na plesne čevlje, saj vas po koncertu čaka brezplačna ura tanga, na kateri boste zaužili tango v živo skozi interpretacije maestra Antona Volkova in njegovih učenk. 

 

Galerija

Nazaj na seznam