X

LEPOTICA IN ZVER
Avtor
Jeanne-Marie Leprince de Beaumont
Režiser
Miro Saje
Izvajalci
Pevski zbor glasbene šole (zborovodkinja: Petra Slak), pevski solisti, plesalci in igralci Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto (mentorica: Petra Slak), Mladinski orkester Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto
Producent
Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto in Zavod Novo mesto
Fotografija
arhiv izvajalcev

LEPOTICA IN ZVER

RESNIČNA LEPOTA PRIHAJA OD ZNOTRAJ.

Predstava traja 45 minut. 

Glasba: Alan Menken, Danny Troob; priredila Ivana Krhin

Dirigent: Miro Saje

 

Lepotica in zver je ena najslavnejših in najbolj priljubljenih animiranih pravljic, ki je nastala po predlogi pravljice La Belle et la Bête, ki jo je francoska pisateljica Jeanne-Marie Leprince de Beaumont izdala sredi 18. stoletja. Govori o trgovcu, ki ga na poti domov neke noči ujame nevihta, zato se zateče v začaran grad. Tam prebije noč, zjutraj pa za svojo najmlajšo hčer Belle utrga najlepšo vrtnico. A pri tem trgovca zasači zver in ga zapre. Ta moleduje, da bi ga izpustila, v kar zver privoli pod pogojem, da v zameno za trgovčevo svobodo na grad pride Belle. Čedno in pametno mlado dekle se torej znajde kot ujetnica v gradu princa, zaradi uroka spremenjenega v skrivnostno in odvratno kosmato zver. S pomočjo uročenega osebja in strežnikov v gradu se Belle nauči videti drugo stran surovega videza ter se nauči nečesa najpomembnejšega: resnična lepota prihaja od znotraj. Nazadnje v svojem ugrabitelju odkrije prijazno ter plemenito srce in dušo pravega princa.

Glasbena pravljica Lepotica in zver je že dvanajsta glasbena pravljica, s katerimi Glasbena šola Marjana Kozine že več kot petnajst let navdušuje dolenjske predšolske in osnovnošolske otroke.

Nazaj na seznam