LJUBI MOJ
Producent
Grumov abonma in izven

LJUBI MOJ

Predstava traja 1 uro in 45 minut ter ima odmor.

Foto: Uroš Hočevar / SLG Celje

Avtor: Elaine Murphy
Režiser: Andrej Jus
Izvajalci: Živa Selan k. g, Barbara Medvešček, Anica Kumer k. g.
Producent: Slovensko ljudsko gledališče Celje
Fotografija: Uroš Hočevar / SLG Celje

ŽIVAHNA, DUHOVITA IN GANLJIVA OSEBNOIZPOVEDNA ZGODBA O LJUBEZNI, IZGUBI, OSAMLJENOSTI IN ODTUJENOSTI.

Irska dramatičarka Elaine Murphy je v drami Ljubi moj uporabila tri povezane in prepletene osebnoizpovedne monologe, ki jih pripovedujejo babica, hči in vnukinja. Običajno, malo življenje ji je uspelo izrisati zanimivo, ganljivo in humorno. 

Ljubezen in smrt, osamljenost, zapuščenost, staranje, težavno materinstvo ene od njih in neželeno materinstvo druge so glavne teme presunljive in duhovite zgodbe treh žensk iste družine: babice Roze, ki skrbi za moža, hčere Lidije, ki ji je mož, klošar in odvisnik, strl srce in ga ni videla že več let, in vnukinje Neli, ki v prostem času žurira, pije, snifa koko in zgublja čas s svojim neresnim fantom.

Izdajstva, stiske, izgube, trpljenje, razočaranja, osamljenost, utrujenost, odtujenost in občutki zapuščenosti se prepletajo z nepričakovanimi srečnimi in komičnimi življenjskimi situacijami, ki zbujajo tako solze kot smeh.

 

Na začetku osmega desetletja življenja igrati tako od začetka do konca zbrano, brez kančka »šmire«, radoživo in simpatično kot Anica Kumer, no, to pa je poseben presežek.

Petra Vidali, Večer 

Ljubi moj je odlična in v sodobni slovenski gledališki produkciji več kot dobrodošla predstava, ki življenje razgrne takšno, kot je, sol, pomešana s sladkorjem.

Simona Kopinšek, Radio Slovenija 1 

 

Gledališki list

https://slg-ce.si/uploads/gledaliski_list/LJUBI%20MOJ-gl-web-fin.pdf  

Kritike

·        https://slg-ce.si/uploads/kritike/na%20odru%20celjskega%20gledalisca%20babica,%20hci%20in%20vnukinja-radio%20slovenija%201%2016-09-2017.pdf  

·        https://slg-ce.si/uploads/kritike/povprecne%20zenske%20za%20nadpovprecne%20igralke-vecer%2022-9-2017.pdf  

·        https://slg-ce.si/uploads/kritike/ljubi%20moj-zenska%206-11-2017.pdf  

Nazaj na seznam