X

KULTURNO-UMETNOSTNA VZGOJA

 

KULTURNO-UMETNOSTNA VZGOJA

 

Spoštovani,

omejitev gibanja in druženja z namenom zajezitve širjenja virusa Covid-19 je nepričakovano prekinila našo sezono 2019/2020. Pogled na prazen oder in avditorij Kulturnega centra Janeza Trdine je žalosten. Dvorana, ki  je bila namenjena ogledom in poslušanju umetniških vsebin, sameva in stanje v njej verjetno še dolgo ne bo, kakršno je bilo pred začetkom epidemije.

Zaposleni v Zavodu Novo mesto pogrešamo življenje v naši stavbi, pogrešamo druženje z umetniki in pogrešamo predvsem vas, dragi zvesti obiskovalci naših dopoldanskih dogodkov, ki jih izvajamo v okviru kulturno-umetnostne vzgoje.

Po dveh mesecih in pol od uvedbe prepovedi izvajanja množičnih dogodkov oz. takoj po razglasitvi konca epidemije se vam oglašamo s pregledom realizacije na področju kulturno-umetnostnih vsebin v sezoni 2019/2020 in s predstavitvijo načrtov.

Uspeli smo realizirati vse dogodke kulturno-umetnostne vzgoje, ki smo jih v sezoni 2019/2020 načrtovali do konca februarja, zaradi objektivnih razlogov pa so ostali neizvedeni vsi tisti dogodki, za katere smo imeli rezervirane termine od marca do junija 2020.

Tako so v okviru kulturno-umetnostne vzgoje 2019/2020 ostale neizvedene naslednje predstave:

  • Vinko Möderndorfer: KIT NA PLAŽI, Lutkovno gledališče Ljubljana
  • Jeanne-Marie Leprince de Beaumont: LEPOTICA IN ZVER, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto in Zavod Novo mesto
  • plesna predstava po motivih F. M. Ježka: ZVEZDICA ZASPANKA, Festival Velenje in Institut za umetničku igru Beograd
  • Svetlana Makarovič: KOSOVIRJA NA LETEČI ŽLICI, Slovensko ljudsko gledališče Celje
  • KATALENA: ENCI BENCI KATALENCI, Cankarjev dom in Kulturno umetniško društvo Adapter
  • Jera Ivanc/ Boštjan Gombač: PESEM O ODISEJU, Cankarjev dom
  • Stephen Karam: LJUDJE, SNG Drama Ljubljana
  • Heinrich von Kleist: RAZBITI VRČ, SNG Drama Ljubljana

Za vse te predstave imamo rezervirane oz. z izvajalci dogovorjene nadomestne termine v obdobju od septembra do decembra 2020. Izvedli jih bomo, če se epidemiološka slika v Sloveniji ne bo spremenila, vsekakor pa bomo upoštevali priporočene varnostne ukrepe.

Pri razporejanju gledalcev bomo upoštevali prijave, ki ste jih junija 2019 oddali za sezono 2019/2020. Če želite pri kakšni predstavi spremeniti število otrok / učencev / dijakov oz. zamenjati skupino / razred / letnik, lahko to storite, prosimo pa vas, da število otrok / učencev / dijakov ostane približno enako oz. možnost zamenjave preverite pri nas. 

Predvideni termini za predstavo Vinka Möderndorferja KIT NA PLAŽI v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana ostajajo od 10. do 16. septembra 2020. Glede tega smo se z vami že usklajevali marca 2020. Razpored za ogled in gradivo vam bomo poslali avgusta.

Želimo pa vam tudi sporočiti, da ponudbo kulturno-umetnostnih vsebin za sezono 2020/2021  oblikujemo, vendar vam zaradi znanih razlogov letos izjemoma ne bo na voljo že junija, pač pa predvidoma v drugi polovici avgusta. Vsebine in prijavnice bodo na voljo v elektronski obliki na naši spletni strani. Na vse to vas bomo vsekakor še opozorili.

Spoštovani, naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bi se sezona 2020/2021 odvijala s čim manj pretresi in čim bolj podobno, kot sezone doslej. Seveda pa vse ni odvisno samo od nas, zato si zelo želimo, da bi bila ugodna tudi epidemiološka slika in s tem povezani varnostni oz. preventivni ukrepi.

Če imate še kakršno koli vprašanje, ga lahko naslovite na kuv@novomesto.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.