KULTURNO-UMETNOSTNA VZGOJA

 

KULTURNO-UMETNOSTNA VZGOJA

Spoštovani ravnateljice in ravnatelji ter koordinatorke in koordinatorji kulturno-umetnostne vzgoje,

 

oblikovali smo program kulturno-umetnostne vzgoje za vrtce, osnovne in srednje šole za sezono 2020/2021, ki  ga bomo izvajali ob upoštevanju omejitev in priporočil, ki jih je izdal NIJZ z namenom zajezitve širjenja virusa Covid-19. Program se sicer razlikuje od tistih, ki smo jih bili vajeni v zadnjih letih, a smo z izborom kljub vsemu zadovoljni. Vanj smo uvrstili dogodke različnih umetnostnih zvrsti, ki so primerni za različne starosti otrok.

 

Na ogled bodo manjše dramske, lutkovne, glasbene in pripovedovalske predstave, ki jih v glavnem izvajajo profesionalni izvajalci, tako da bo tudi letos zagotovljena kakovost izvedb. Ponudbo smo pomembno razširili z bogatim izborom filmskih projekcij, ki jim bo po ogledu sledil še pogovor s filmsko pedagoginjo. V naši ponudbi je tudi predstava INTERKLEPEC, ki ste si jo nekateri ogledali že v tej sezoni. V naslednji vam bomo ogled te predstave omogočili na daljavo, podrobnosti vam bomo še sporočili. Namenjena je otrokom oz. učencem, starim od 5 do 12 let.

 

Letos knjižic Program kulturno-umetnostne vzgoje v sezoni 2020/2021 v Kulturnem centru Janeza Trdine ne bomo tiskali. Vsebine naše ponudbe in vse podrobnosti glede vpisa so na voljo na spletni strani www.kcjt.si/abonmaji-cikli/kulturnoumetnostna-vzgoja/2020-21. Tudi letos bo veljala le elektronska prijava, obrazec najdete na www.kcjt.si/KUVprijavnica. Prijave pričakujemo do petka, 4. septembra 2020. Na vašo elektronsko prijavo boste prejeli odzivno sporočilo. Poskušali bomo sicer upoštevati vse vaše želje, če bo prijav veliko, pa bomo upoštevali vrstni red. Če se razmere ne bodo spremenile, bomo lahko namreč v dvorani na posamezni ponovitvi sprejeli le 87 obiskovalcev.

 

Večernih abonmajev v sezoni 2020/2021 ne bomo izvajali, bomo pa vsak mesec poskrbeli za gledališke in glasbene dogodke, ki bodo prav tako sprejeli manjše število ljudi. Vabimo vas, da spremljate naš program na www.kcjt.si in čim večkrat tudi zasebno pridete v našo družbo.

 

Prosimo vas, če poskrbite, da bo informacija o naši ponudbi dosegla vse, ki sodelujejo pri izboru kulturno-umetnostnih vsebin. Če boste potrebovali več informacij ali dodatna pojasnila, nam pišite na kuv@novomesto.si oz. nas pokličite na 07 393 0 390.

 

Mladinska dramska predstava Vinka Möderndorferja KIT NA PLAŽI, ki je nastala v avtorjevi režiji in v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana ter je primerna za učence od 4. do 8. razreda, bo na sporedu že septembra. Zanjo smo uspeli zagotoviti sedem ponovitev. Če vas zanima, izpolnite prijavnico na spletni strani čim prej po prejemu tega obvestila.

              

Želimo uspešen začetek šolskega leta in mirno soočanje s trenutnimi razmerami. Pa da bi kljub vsemu (ali pa ravno zato) sebi in otrokom, učencem oz. dijakom omogočili čim več stika z umetnostjo. Ta velikokrat osmišlja in bogati naša in njihova življenja.

 

Srečno.

 

direktor Zavoda Novo mesto

Aleš Makovac

PRIJAVNICA