O DELAVNICI JAZZINTY 2021 (16.—21. 8. 2021)

Delavnica Jazzinty je intenzivno enotedensko glasbeno izobraževanje, akademija, odprta za vse, ki jih zanimata improvizacija in jazz, in to ne glede na inštrument ali predznanje. Zahtevano je osnovno obvladovanje inštrumenta, medtem ko predhodne izkušnje v jazzu niso obvezne. Delavnice se vsako leto udeleži do 100 udeležencev, ki prihajajo iz praktično vseh evropskih držav, iz ZDA in celo Indonezije, Koreje ali Afrike.

Bistvene značilnosti, ki razlikujejo Jazzinty od podobnih glasbenih delavnic, so sledeče:

  • Programe oblikujejo in vodijo sistematično izbrani mentorji, mednarodno uveljavljeni glasbeni pedagogi in aktivni glasbeniki, ki prihajajo iz različnih evropskih glasbenih akademij, pa tudi iz vroče njujorške jazzovske scene.
  • Strnjen, enotedenski pedagoški program na najvišjem nivoju, ki poteka od osnovne, napredne in vse do profesionalne diferenciacije, s poudarkom na individualnem delu in stimulaciji osebnega glasbenega izraza.
  • Udeleženci imajo edinstveno možnost glasbenega ustvarjanja v mednarodnih combo zasedbah, ki jih mentorji na podlagi referenčnih posnetkov ustvarijo pred začetkom delavnice. Muziciranje z glasbenimi kolegi iz celega sveta je neprecenljiva izkušnja za mlade glasbenike.
  • Skozi sproščena, neformalna srečanja je možna gradnja mostov in kontaktov med mentorji, študenti in zainteresirano strokovno javnostjo, ki se udeležuje delavnic in spremljujočega festivalskega programa. Tako je Jazzinty pogosto temelj za nastanek novih glasbenih projektov, mednarodnih sodelovanj ali prva informacija za študij jazza v tujini.
  • Jazzinty odlikuje 20 let organizacijske tradicije, ki se kaže v dosledno izvedenih pedagoških programih, koncertnih dogodkih in v profesionalni infrastrukturi ter tehničnih kapacitetah.

UDELEŽBA
Delavnica poteka 6 dni, od ponedeljka zjutraj do sobote zvečer. Udeleženci se lahko prijavijo samo na eno kategorijo / mentorja, s katerim imajo v dopoldanskem času combo vaje, v popoldanskem času potekajo predavanja in individualne ure. Vsak večer poteka tudi festivalski program, vstop na festival je za udeležence delavnice brezplačen. 

PLAČILO
Način plačila je bančno nakazilo. Račun udeleženci dobijo na lokaciji vpisa. Če je plačnik pravna oseba,  lahko podatke pošljete po e-pošti in vam pošljemo original računa po pošti. Če je plačnik druga oseba kot prijavitelj, vpišite podatke plačnika in osebe za katero plačate na dnu prijavnice v okno opombe. Prenočišče se plača prvi dan na lokaciji vpisa. 

Postopek plačila – spletna banka ali položnica:
Namen/predmet plačila: vstopnina Jazzinty
Prejemnik / Re: Zavod Novo mesto, Novi trg 5, 8000 Novo mesto
Banka: Banka Slovenije, Ljubljana
TRR: 01285-6030358748
IBAN: SI56 0128 5603 0358748
SWIFT: BSLJSI2X
Referenca: NRC 00 21502

PRIJAVA
Za prijavo na delavnico morajo vsi udeleženci izpolniti e-prijavni obrazec, ki se nahaja na povezavi https://forms.gle/UcuRBCtZUHVQB1dFA. O sprejetju prijave bodo udeleženci obveščeni po elektronski pošti. Zadnji rok za oddajo prijave je 2. avgust 2021. Število udeležencev je omejeno.

CENIK IN PLAČILO
Prijavitelji na delavnico morajo celoten znesek kotizacije plačati v enkratnem znesku prek elektronske banke ali s položnico. Cene (z DDV):
aktivna udeležba I. (redna cena za vse kategorije za 6 dni): 200 €
aktivna udeležba II. (redna cena za tečaj kategorije Spoznavanje jazza za 6 dni): 100 €
pasivna udeležba I. (udeležba vseh predavanj): 70 €
pasivna udeležba II. (udeležba na posameznem predavanju): 20 € 

10-odstotni popust (popusti se ne seštevajo!):
• za vse, ki pošljejo prijavo in plačilo pred 30. junijem 2021,
• če se najmanj trije prijavijo skupaj (pri skupinski prijavi morajo prijavo oddati vsi prijavitelji in navesti, s kom se prijavljajo)

5-odstotni popust (popusti se ne seštevajo!):
• za nekdanje udeležence, študente in dijake, upokojence in invalide

PRENOČIŠČE IN ZAJTRK
Prenočišče z zajtrkom je za vse udeležence na voljo v Hostlu Situla v središču Novega mesta, ki je oddaljen največ 300 m od vseh festivalskih prizorišč. Na voljo so sobe z od dvema do osmimi ležišči v sobi in skupni TWC od 14 € do 22 € (oseba/dan). Tip sobe in ceno si lahko udeleženci izberejo v prijavnici. Prenočišče se plača na vpisu v hostlu.

Če želite rezervirati prenočišče višjega standarda ali želite enoposteljno sobo, je na voljo Hotel Center oz. drugi ponudniki.

INFORMACIJE
e-pošta: jazzinty@novomesto.si
tel: +386 40 627 427, + 386 51 201 452

 

PEDAGOŠKI IN NEPEDAGOŠKI PROGRAMI NA DELAVNICI

JUTRANJE UGLAŠEVANJE 
Med 9.00 in 10,00 uro zjutraj imajo udeleženci možnost “jutranjega uglaševanja”, nekakšno pripravo na celodnevno ustvarjanje. Vsako jutro eden izmed mentorjev predstavi svojo jutranjo rutino. Udeleženci in mentorji bodo imeli vsak dan priložnost za izmenjavo idej ter vizij, ki jim bodo omogočile doseganje optimalnih učnih procesov. 

KOMBO VAJE 
Vsi udeleženci bodo razporejeni v različne kombo zasedbe, kjer bodo v dopoldanskih urah pripravili program za zaključni sobotni koncert. Vaje zasedb potekajo v Glasbeni šoli Marjana Kozine. Kombo zasedbe so sestavljene na podlagi referenčnih posnetkov udeležencev in kapacitete kombo zasedb. Letošnje kombo zasedbe se bodo osredotočale tudi na avtorsko glasbo mentorjev. 

PREDAVANJA
Popoldanski del izobraževalnega programa se začne s skupinskimi predavanji o različnih glasbenih tematikah. Letošnja predavanja bodo zajela širok glasbeni spekter; govorili bomo o uporabi elektronike v glasbi, o založništvu in pravicah glasbenikov, o kompoziciji, aranžiranju ipd. 

INDIVIDUALNE MENTORSKE URE
Delo z mentorji za posamezne kategorije poteka popoldan v Glasbeni šoli Marjana Kozine. Vsi udeleženci imajo mentorske ure pri izbranem mentorju individualno ali v manjših skupinah, ki jih določi posamezni mentor glede na predznanje udeležencev in kapacitete kategorije.

IGRIŠČE - JAM SESSIONS 
Integralni del pedagoškega programa so tudi večerni jam-sessioni. Oder za javno nastopanje je udeležencem na voljo od 22. ure dalje v Kulturnem centru Janeza Trdine. Udeleženci lahko improvizirajo v živo s svojimi kolegi, mentorji in ostalimi gosti. 

FESTIVALSKI KONCERTI
Ob mednarodni glasbeni delavnici bo v istem tednu v Novem mestu potekal tudi jazz festival, katerega program sestavljajo premierni koncerti najvidnejših slovenskih avtorjev. Letošnji festival bo v znamenju slovenskega vokalnega jazza.

MENTORJI

Letošnja edicija Jazzintyja daje poudarek na mednarodno delujoče slovenske glasbenike in avtorje zanimivih in s strani kritikov priznanih projektov. 
Vokal: Zvezdana Novaković
Trobenta: Tomaž Gajšt 
Saksofon: Boštjan Simon
Klavir: Vasil Hadžimanov
Kitara: Samo Šalamon
Kontrabas/ el. bas: Robert Jukič
Bobni: Kristijan Krajnčan
Uvod v kompozicijo: Dré A. Hočevar
Spoznavanje jazza: Ana Čop 

MENTORJI 2021

vokal: ZVEZDANA NOVAKOVIĆ

Preberi več

trobenta: TOMAŽ GAJŠT

Preberi več

saksofon: BOŠTJAN SIMON

Preberi več

klavir: VASIL HADŽIMANOV

Preberi več

kitara: SAMO ŠALAMON

Preberi več

kontrabas / el. bas: ROBERT JUKIČ

Preberi več

bobni: KRISTIJAN KRAJNČAN

Preberi več

uvod v kompozicijo: DRÉ A. HOČEVAR

Preberi več

spoznavanje jazza: ANA ČOP

Preberi več