X

GLEDALIŠČE

Ivan Tavčar

Visoška kronika 14.01.2019 18:30

SNG Drama Ljubljana

SMO SLOVENCI IZIDORJI ALI JURIJI?

Preberi več

Furio Bordon

ODPOVED PREDSTAVE: Zadnje lune 19.11.2018 19:30

Gledališče Koper

IGRA O STARANJU, STRAHU PRED SMRTJO IN PRIZNANJU NEMOČI.
Soba, ki je bila nekoč otroška. Bachova maša v h-molu, Agnus Dei. V naslanjaču stari profesor, ki zapušča dom, da ne bi bil v breme svojcem, potem ko je več let živel s sinom, snaho in dvema vnukoma.

Preberi več

Realisti

KABARET ZA PET IGRALCEV, PIJANCA IN OBČINSTVO.
V kabaretu Realisti sta ustvarjalne moči združila Jure Karas, diplomirani filozof in literarni komparativist, glasbenik, televizijski in radijski voditelj, polovica glasbenega dvojca Slon in sadež, ki je prispeval z ošiljenim svinčnikom napisano besedilo, in režiserka Tijana Zinajić, ki se je podpisala že pod številne režije in se nekajkrat predstavila tudi kot igralka.

Preberi več

Jure Karas

Bog masakra

Drama SNG Maribor

VOJNA V MEŠČANSKEM STANOVANJU, KI JO BIJEJO Z OROŽJEM KOMEDIJE.
Sodobna francoska komediografinja Yasmina Reza (1959) je avtorica najuspešnejših komedij našega časa. Pogosto jo primerjajo z velikim Molièrjem,saj so njene komedije izoblikovane z izjemno bravuroznostjo in vzbujajo salve smeha, pri tem pa zmeraj izkazujejo resen in izostren premislek o sodobnem svetu.

Preberi več

Svetlana Makarovič

Prekleti kadilci

SNG Drama Ljubljana

BRIDKEGA HUMORJA POLN GLEDALIŠKI KONCERT, KI VABI K STRPNOSTI.
Gledališki koncert Prekleti kadilci se na eni strani spogleduje s koncertno obliko, na drugi pa ohranja tipično gledališke elemente. Glasba prehaja v gledališke prizore in obratno. Pri tem pa se razmišljanje o kajenju in kadilski problematiki nenehno prepleta z utrinki iz življenja in dela naše prve dame nikotina Svetlane Makarovič.

Preberi več

Glasba v teatru - teater v glasbi: Big Band RTV Slovenija in Klemen Slakonja 26.01.2019 19:30

Zavod Novo mesto

GLASBENA KOMEDIJA PRESENEČENJ ZA LJUBITELJE GLASBE IN GLEDALIŠČA.
Prisluhnili bomo nekaterim največjim hitom Klemena Slakonje, parodičnim priredbam popularnih pesmi, s katerimi se predstavlja na svojem youtube kanalu. Kar počne, mu gre zelo dobro od rok, njegove video stvaritve dosegajo milijonske oglede.

Preberi več Kupi karto

Ferdinand von Schirach

Teror

Prešernovo gledališče Kranj

ALI JE BOLJE SESTRELITI LETALO S 164 POTNIKI, DA SE IZOGNEMO SMRTI 70 000 LJUDI NA NOGOMETNEM STADIONU?
Drama Teror je zaradi aktualne teroristične tematike doživela pravi medijski bum in številne uprizoritve. Je najbolj uprizarjano delo tako na evropskih odrih kot po svetu, na sporedu je v več kot štiridesetih gledališčih.

Preberi več

gledališki koncert po besedilih Gregorja Strniše

Slovenska popevka 14.11.2018 19:30

Slovensko mladinsko gledališče, Center za usposabljanje Dolfke Boštjančič Draga

MAGIČEN VEČER ČISTOSTI, MILINE IN ISKRENOSTI.
Nekje med plastmi naše družbe je življenje, zelo drugačno od našega. Vesolje znotraj vesolja, izmikajoče se našemu razumevanju. Ne srečamo se z njim vsak dan, večina med nami ga ni vajena gledati od blizu. In kaj se zgodi, ko se ta resničnost preplete z našo, ko v svet brezhibnih podob vstopi druga realnost?

Preberi več Kupi karto

Rosana Hribar / Nick Upper

Tobelija

PLESNA PREDSTAVA O ŽENSKAH, KI SO PREVEČ LJUBILE ISTEGA MOŠKEGA.
Plesna predstava po motivih drame sodobnega črnogorskega dramatika Ljubomirja Đurkovića
Plesna predstava Tobelija temelji na starodavnem običaju tobelij, žensk, ki v visoko patriarhalni (balkanski) družbi prevzamejo vlogo moškega, ko v njihovem okolju iz različnih razlogov moških ni več.

Preberi več

Vinko Möderndorfer

Tri ženske 08.10.2018 19:30

Prešernovo gledališče Kranj

O ISKANJU SREČE V NAKUPOVALNIH SREDIŠČIH IN ABSURDNOSTI POTROŠNIŠTVA KOT NOVODOBNE RELIGIJE.
Sodoben slovenski pisatelj, pesnik, dramatik, esejist, gledališki, radijski, filmski in televizijski režiser Vinko Moderndorfer nam v igri Tri ženske v izbrušenem slogu in dialogu razgrne vso bedo odvisnosti od nakupovanja ter s kirurško ostrino razpira čustvena brezna treh žensk,

Preberi več