X

Nadomestna predstava v Gledališkem abonmaju za Zadnje lune

Zadnjo predstavo v letošnjem Gledališkem abonmaju nadomeščamo zaradi bolniške odsotnosti v ansamblu.

Spoštovani imetniki Gledališkega abonmaja in Abonmaja po izbiri,

sezona 2018/2019 se počasi zaključuje, pred nami je še zadnja predstava od tistih, ki ste jih vpisali pred slabim letom dni.

Ob vpisu v abonmaje smo imeli v našem programu tudi predstavo Furia Bordona ZADNJE LUNE v izvedbi Gledališča Koper. Zaradi bolezni v ansamblu je gledališče to predstavo (začasno) umaknilo s programa in v Novem mestu v okviru letošnjega gledališkega abonmaja ne bo uprizorjena.

Po skrbnem skupnem premisleku jo bomo nadomestili s predstavo istega gledališča (koprodukcija Mestno gledališče Ptuj) avtorja Manlia Santanellija KRALJICA MATI, in sicer v ponedeljek in torek, 13. in 14. maja, ob 20.00.

V igri, ki jo je Eugène Ionesco ocenil za najboljše dramsko besedilo osemdesetih let 20. stoletja, igrata Nataša Barbara Gračner in Aleš Valič. Podrobneje jo bomo predstavili v majskem napovedniku, gre pa za igro o moči in prilaščanju, zavračanju in sovraštvu. Igra o materi in sinu, ki vsak po svoje hrepenita po notranji pomiritvi, in zato stopata po poti nenehnega izsiljevanja, medsebojnega obtoževanja, maščevanja, laži in afabulacij.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje v sezoni 2018/2019 ter vas že vabimo, da ostanete v naši abonmajski družbi še naprej!

Nazaj na seznam