X

CARMINA BURANA
Avtor
Carl Orff
Izvajalci
SToP – Slovenski tolkalni projekt / Jerneja Grebenšek, klavir / Kristina Arnič, klavir / Jaka Mihelač, bariton / Martin Sušnik, tenor / Mojca Bitenc, sopran / Jaro Ješe, scenska projekcija / Jerica Bukovec, dirigentka / Zbor slovenske filharmonije / Mladinski pevski zbori OŠ Center, OŠ Stopiče, OŠ Vavta vas in Glasbene šole Marjana Kozine / Dejan Tamše, umetniški vodja projekta
Producent
Zavod Novo mesto
Fotografija
arhiv izvajalcev
Tip dogodka
glasbeno-scenski spektakel

CARMINA BURANA

Letošnji festival SGSM bo svečano odprla Carmina Burana, mogočen scensko-glasbeni spektakel, in sicer na Glavnem trgu, ki bo s svojstveno čarobnostjo in dramatičnostjo pričaral nepozaben glasbeni večer.

Scenska kantata Carmina Burana je ena najbolj proslavljenih glasbeno-scenskih del Carla Orffa (1895–1982), ki vedno znova navdušuje glasbeno občinstvo z enovitostjo glasbe, jezika in gibanja.

Iz zbirke srednjeveških pesmi, ki jo hrani Bavarska državna knjižnica, je Orff vzel 25 pesmi različnih vsebin: pomladne, plesne in ljubezenske ter razposajene pivske pesmi. Verzi, spesnjeni v srednjeveški latinščini in deloma v stari francoščini in nemščini, ostajajo v izvirni jezikovni obliki in tako se v njih združujeta latinščina in nemščina oziroma latinščina in francoščina v svojstveno jezikovno mešanico.

Prva izvedba Carmine Burane 8. junija 1937 v frankfurtski operi je bila izreden uspeh, že leta 1940 in 1941 so delo predstavili v Dresdnu in Berlinu, po končani vojni pa je kantata prodrla v svet in je danes največkrat izvajano delo našega časa.

 

https://stop-projekt.com/carmina-burana/

*** *** *** *** *** ***

SPREMLJEVALNI PROGRAM "SEM MESTO"

Dolenjski muzej, ob 19.00

NA DOBRI POTI – Arheološke raziskave ob prenovi mestnega jedra Novega mesta med letoma 2017 in 2018

voden ogled razstave / vstop s festivalsko vstopnico

 *** *** *** *** *** ***

NAKUP IN REZERVACIJA VSTOPNIC na blagajni KC Janeza Trdine in TIC Novo mesto.

 

ENOTNA FESTIVALSKA VSTOPNICA (nakup možen le na blagajni KCJT) za štiri koncerte: Carmina Burana, Merima Ključo & Jelena Milušić, Kvartet Tetrakis in Tango Story: 25 €


POSAMIČNA FESTIVALSKA VSTOPNICA
-          Carmina Burana: sedišča 12 €

-          Merima Ključo & Jelena Milušić: 8 €

-          Kvartet Tetrakis: 5 €

-          Tango Story: 10 €

 

PROST VSTOP
-          Koncert nagrajencev 3. mednarodnega pevskega tekmovanja

-          Noč slovenskih skladateljev

Galerija

Nazaj na seznam