X

TANGO STORY
Izvajalci
Borut Zagoranski, harmonika / Matija Krečič, violina / Mladen Delin, klavir / Marko Korošec, kitara / Žiga Golob, kontrabas / Peter Srpčič, recitacija / Irena Yebuah Tiran, mezzosopran / Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj, ples
Producent
Zavod Novo mesto
Fotografija
Jan Prpič, arhiv izvajalcev
Tip dogodka
koncert // KCJT, TRDINOVA DVORANA

TANGO STORY

Zvok harmonike je značilen tudi za argentinski tango, katerega zgodba s pomenljivim naslovom Tango Story se po sedmih letih, ko je prvič zaživela kot projekt Evropske prestolnice kulture Maribor 2012, vnovič vrača na koncertna prizorišča.

Tudi tokrat je to projekt z vrhunskimi glasbeniki, ki vas bodo na večeru, polnem virtuoznosti in strasti, popeljali od starega tanga vieja iz gostiln in bordelov Buenos Airesa do tanga nueva, klasičnega modernega tanga.

Predstavili se bodo s programom znanih skladb Astorja Piazzolle ter tradicionalnih uspešnic Carlosa Gardela in drugih velikih mojstrov argentinskega tanga.

V zgodbi o tangu plešeta Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj, ki sta si leta 1998 priborila naslov svetovnih prvakov v argentinskem tangu, pet let pozneje pa sta z nastopom na mednarodnem festivalu argentinskega tanga v Buenos Airesu navdušila občinstvo in medije. S svojim plesom sta se predstavila tudi v ZDA, na Kitajskem, v Hongkongu, Turčiji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Avstriji, Belgiji, na Poljskem, v Srbiji, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Pevska gostja bo Irena Yebuah Tiran, solistka in članica več komornih zasedb doma in v tujini, Peter Srpčič pa bo strastno virtuozni večer obarval z recitiranjem poezije.

http://www.tangostory.org/

Video na tej povezavi.

 

*** ***  ***  ***  *** 

SPREMLJEVALNI PROGRAM "SEM MESTO"

Gostišče Loka, Novo mesto, ob 18.00

VOŽNJA S SPLAVOM NIKA PO REKI KRKI

panoramska vožnja z vodenjem / vstop s festivalsko vstopnico

Predhodne najave sporočite do 23. 5. 2019 (oz. do zasedbe mest) na blagajno KCJT.

 

 

 

Galerija
Nazaj na seznam