X

JESENSKO POPOTOVANJE V PARIZ

Lepo povabljeni k prijavi na letošnje popotovanje v Pariz in Loaro – v duhu renesanse in Leonarda da Vincija.

Letos se na pot z Gledališčem Koper in Kompasom odpravljamo že devetič, a prvič z letalom, zaradi česar je število mest omejeno in potrebujemo vašo končno potrditev do 28. 6. 2019.

Ob rezervaciji boste plačali akontacijo v vrednosti 150 € po osebi, razliko do polne cene aranžmaja pa boste poravnali ali do odhoda ali obročno do decembra 2019.

Prosimo vas, da izpolnite priloženi dokument, in ga pošljete na e-naslov gabrijela.turk@kompas.si. Vaša ime in priimek morata biti zapisana enako, kot ju imate navedena v dokumentu, s katerim boste potovali – v osebni izkaznici ali potnem listu. Dokument mora biti veljaven 6 mesecev od dneva potovanja. 

Troposteljnih sob za odrasle v predvidenem hotelu nimajo, možna pa je troposteljna soba za 2 odrasla in otroka, starega do 12 let.

Vaše prijave torej pričakujemo do petka, 28. junija, oz. do zapolnitve prostih mest. Gabrijela Turk (Kompas) je dosegljiva tudi na telefonski številki 05 66 30 582.

 

PRIJAVNICA

 

»Pariz je popoln, Pariz je strop človeštva. Kdorkoli vidi Pariz, misli, da vidi temelj celotne zgodovine, vmes pa nebo in zvezde. Pariz je sinonim za kozmos, nima meja. Pariz ne ustvarja samo zakonov, ustvarja tudi modo. Pariz je lahko neumen, če hoče, včasih si celo dovoli to razkošje. Je več kot velik, je brezmejen. Zakaj? Ker si upa.«

Victor Hugo 

 

ODHOD: 31. 10. 2019

ČAS POTOVANJA: 4 dni / 3 noči

NAJMANJŠE ŠTEVILO OSEB: 35 / 40

 

1. dan: NOVO MESTO / KOPER – LJUBLJANA – PARIZ


V zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov na dogovorjenem mestu v Kopru oziroma Novem mestu, prevoz na letališče Jožeta Pučnika in polet proti Parizu.

Po pristanku avtobusni ogled mesta. Zapeljali se boste mimo glavnih znamenitosti: katedrale Notre–Dame, Latinske četrti, Saint Germain, Univerze Sorbona, znane ulica Rivoli, muzeja Louvre, Elizejskih poljan, Eifflovega stolpa, Napoleonove grobnice ... Nastanitev v hotelu in nekaj prostega časa za osvežitev.

Popoldan se boste z metrojem (doplačilo za javni prevoz) zapeljali v center mesta. Na otočku Ile de la Cité si boste z vodnikom ogledali najlepšo pariško katedralo – Notre–Dame, v Latinski četrti boste začutili mladostni utrip mesta in se prepustili čarom boemske četrti Le Marais. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

2. dan: PARIZ – DVORCI LOARE – PARIZ


Po zajtrku celodnevni izlet po dolini reke Loare, ki se ponaša s čudovito naravo in mogočnimi dvorci francoskega plemstva. Obisk mogočnega Chamborda, ki je bil po svoji veličini upravičen predhodnik Versaillesa in ima med gradovi reke Loare posebno mesto. Pri načrtih in gradnji gradu je svoj pečat pustil tudi Leonardo da Vinci. Grad je služil umiku francoskih kraljev pred Pariškim življenjem. Vanj se je predvsem rad zatekel Ludvik XIV., v gradu pa je svoje drame pisal tudi Molière.

Sledi postanek v znani vinski kleti Duhard za degustacijo 3 vrst vin in pokušino lokalnih specialitet.

V popoldanskih urah boste obiskali Amboise in se sprehodili po simpatični vasici, v kateri je del svojega življenja preživel tudi renesančni mojster da Vinci. Obiskali boste Clos Lucé – atelje in stanovanje Leonarda da Vincija od leta 1515 do njegove smrti leta 1519. Danes je Clos Lucé da Vincijev uradni muzej. Sprehodili se boste še do kapelice Saint-Hubert, kjer se nahaja grob renesančnega umetnika.

Vrnitev v Pariz v večernih urah. Prenočevanje.

 

3. dan: PARIZ


Po zajtrku se boste (doplačilo za javni prevoz) zapeljali do muzeja Louvre, v katerem si boste ogledali razstavo, posvečeno Leonardu da Vinciju. Po obisku muzeja se boste zapeljali (doplačilo za javni prevoz) do Atelier des Lumières, kjer si boste ogledali razstavo o Van Goghu.

Zvečer se boste odpravili proti Montmartru (doplačilo za javni prevoz). Sledi sprehod po gričku umetnikov in ogled bazilike Sacré–Coeur, ki ji Parižani zaradi bele barve fasade pravijo Bela golobica. Prenočevanje.

 

4. dan: PARIZ – LJUBLJANA – KOPER / NOVO MESTO


Zajtrk in vožnja z metrojem (doplačilo za javni prevoz) do Eifflovega stolpa ter vzpon po želji (doplačilo). Za lepši začetek dneva priporočamo še vožnjo z ladjico po Seni (doplačilo), kjer se boste ob zvokih francoskih šansonov prepustili občudovanju pariških znamenitosti. Lahko se boste še zadnjič podali na sprehod do Slavoloka zmage po najlepši aveniji na svetu – Champs Elysées. Popoldan prevoz na letališče in odhod letala proti Ljubljani v večernih urah. Sledi transfer do Kopra oziroma Novega mesta.

 

Cena na osebo za abonente Gledališča Koper in abonente Zavoda Novo mesto:

599 € pri udeležbi najmanj 40 oseb

629 € pri udeležbi najmanj 35 oseb

659 € pi udeležbi najmanj 30 oseb  

 

Cena na osebo za ostale udeležence potovanja:

614 € pri udeležbi najmanj 40 oseb

644 € pri udeležbi najmanj 35 oseb

674 € pri udeležbi najmanj 30 oseb

 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana – Pariz – Ljubljana, osebno prtljago in dodaten kos prtljage do 23 kg, avtobusni prevoz Koper – letališče Jožeta Pučnika Ljubljana – Koper, avtobusni prevoz po programu, 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (predviden v predelu La Défense), degustacija 2. dan, vstopnine po programu (Louvre, gradovi Chambord, Amboise; Clos Lucé, opera Garnier, Atelier des Lumières), DDV ter vodenje in organizacijo potovanja.

 

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 120 €, ladja po Seni 15 €, transfer iz Novega mesta 15 €*, riziko odpovedi 4,067 % vrednosti aranžmaja.

Vodniku na poti: Eifflov stolp 25 €, paket 10 vozovnic za metro 15 €

 

*TRANSFER NOVO MESTO – LETALIŠČE BRNIK – NOVO MESTO: brezplačen pri udeležbi najmanj 35 potnikov iz Novega mesta. Če bo potnikov iz Novega mesta manj kot 35, je strošek povratnega prevoza Novo mesto­ –  letališče Brnik – Novo mesto 15 € na osebo.  

 

POMEMBNO: Rezervacije niso narejene in bodo po vaši potrditvi ponudbe, kot bodo tudi vse ostale rezervacije. Ponudba velja do 21. 6. 2019.

 

Ponudba je pripravljena glede na trenutno razpoložljive cene letalskih prevozov, ki se spreminjajo večkrat dnevno. Po vaši dokončni potrditvi bomo uredili tudi letalske rezervacije ter vas pred nakupom obvestili o končni ceni. Po opravljenem nakupu letalskih vozovnic  so v primeru poznejše odpovedi stroški odpovedi letalskega prevoza 100 %.

Končno obvestilo o podrobnostih programa, ceni in točnem odhodu boste prejeli najkasneje 7 dni pred odhodom. Če obvestila v omenjenem roku ne boste prejeli, se, prosimo, oglasite na prijavnem mestu, osebno ali po telefonu. Nepopolni ali nepravilni naslovi potnikov in/ali ostali zahtevani podatki na prijavnici/voucherju, zaradi katerih obvestilo k naslovniku ne dospe pravočasno oz. se podatki v potovalnih dokumentih glasijo drugače kot osebni dokumenti potnika ali kot so rezervacijski pogoji, niso višja sila in potniki nosijo vse posledice in nastale stroške.

Skladno z 876. členom zakona o obligacijah si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do spremembe v cenikih prevoznikov) in skladno z 878. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja).

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE, ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, so vam kot posebna tiskana priloga k programu na voljo v vseh poslovalnicah  KOMPASA  in v poslovalnicah  pooblaščenih agencij.

Izvajalec  potovanj  je  KOMPAS D.D., sektor potovanj KOMPAS HOLIDAYS, Dunajska 117,  Ljubljana, tel. 05 66 30 582

 

Ljubljana, 17. 6. 2019

Nazaj na seznam