LJUDJE
Avtor
Stephen Karam
Režiser
Nina Šorak
Izvajalci
Bojan Emeršič, Silva Čušin, Tina Vrbnjak, Nina Ivanišin, Milena Zupančič, Gorazd Logar
Producent
SNG Drama Ljubljana
Fotografija
Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

LJUDJE

SODOBNA DRAMA O DRUŽINI KOT OAZI, KI SICER NI IDEALNA, A PONUJA ZATOČIŠČE.

Ameriški dramatik in scenarist mlajše generacije Stephen Karam v leta 2014 napisani sodobni družinski drami Ljudje, s katero je osvojil nominacijo za Pulitzerjevo nagrado za dramatiko in nagrado tony za najboljšo igro, raziskuje ranljivost in življenje povprečnega človeka ter spregovori o skritem življenju marsikatere sodobne družine.

 

Dogajanje je postavljeno v kletno stanovanje na manhattanskem Chinatownu, kamor se je pred kratkim preselila Brigid Blake s fantom Richardom. Na obisk prihajajo njeni starši, babica iz Pensilvanije in sestra iz Filadelfije. Skupaj bodo praznovali zahvalni dan. Postopoma spoznavamo težave družine ameriškega srednjega razreda, ki živi v nestabilnih okoliščinah in z negotovo prihodnostjo. Igro odlikujejo sočni, mestoma sarkastični, mestoma tragikomični dialogi.

 

Družina ostane skupaj ne glede na situacijo, v kateri se je znašla. Vsak ima svoj prostor, da se vzpostavi, kljub temu, da se med večerjo vsak za nekaj časa odmakne in ponovno poišče sebe in svojo avtonomijo. /…/ Družina deluje kot sistem, sposoben prilagoditve na mnogo kritičnih situacij, in je tako ključna podpora v različnih fazah življenjske poti. Konec koncev smo vsi samo Ljudje.

Urša Adamič: Problemi so vedno 3D (v gledališkem listu)

 

Celotna igralska ekipa opravi misijo z odliko.

Večer, Melita Forstnerič Hajnšek

Galerija

Nazaj na seznam