X

BOŽIČNI KONCERT SLOVENSKEGA TOLKALNEGA PROJEKTA IN APZ TONE TOMŠIČ UNIVERZE V LJUBLJANI
Fotografija
arhiv izvajalcev

Termin
nakup karte
17. 12. 2019 - 19:30

BOŽIČNI KONCERT SLOVENSKEGA TOLKALNEGA PROJEKTA IN APZ TONE TOMŠIČ UNIVERZE V LJUBLJANI

SLOVENSKA BOŽIČNA GLASBENA ZAPUŠČINA V NOVIH PRIREDBAH ZA ZBOR IN TOLKALA.

Zborovodkinja: Jerica Bukovec

Božični koncert v izvedbi Slovenskega tolkalnega projekta (SToP) in Akademskega pevskega zbora (APZ) Tone Tomšič je poklon slovenski božični glasbeni zapuščini. Slovenske božične pesmi dobivajo v novih priredbah za zbor in tolkala svežo podobo, ki poslušalce prek izjemno zanimive in harmonične kombinacije barv tolkal in zbora popeljejo v čarobnost božičnega časa.

 

Zasedba SToP deluje od leta 1999. Akademske tolkalce je združila želja po kakovostnem komornem muziciranju ter raziskovanju novih tolkalnih zvokov. Dinamična ustvarjalnost in želja po izvajanju strogo klasične glasbe, lastnih skladb, v enaki meri pa tudi sodobne in elektro-akustične tolkalne glasbe potrjujejo edinstvenost skupine v Sloveniji in tujini. SToP sestavljajo uveljavljeni tolkalci iz različnih koncev Slovenije: Barbara Kresnik, Marina Golja, Matevž Bajde, Damir Korošec, Franci Krevh, Tomaž Lojen, Davor Plamberger in Dejan Tamše. Skupina je leta 2013 za svoje delo prejela Župančičevo nagrado, leta 2014 pa nagrado Prešernovega sklada.

 

APZ Tone Tomšič združuje študentke in študente vseh fakultet Univerze v Ljubljani, ki sta jim skupna ljubezen do petja in nenehna želja po vrhunskem umetniškem ustvarjanju. Zbor nadaljuje tradicijo Akademskega pevskega zbora v Ljubljani, ki ga je leta 1926 ustanovil France Marolt. APZ že od svojega nastanka šteje med najpomembnejše usmerjevalce slovenskega zborovskega petja, ne samo po izvajalsko-tehnični plati, temveč tudi po svoji programski usmerjenosti. Repertoar zbora sestavljajo skladbe vseh glasbeno- zgodovinskih stilnih obdobij, posebno pozornost pa zbor posveča sodobni zborovski literaturi. Zbor so vodili priznani zborovodje, od oktobra 2015 ga vodi Jerica Bukovec.

PROGRAM

Glej zvezdice božje
Sveta noč
Poslušajte, vsi ljudje
Kaj se vam zdi, pastirci vi

Moj rojstni kraj je Betlehem
Le spi, nebeško dete ti
Božji nam je rojen sin

Hitite, kristjani
Božično drevo
Rajske strune

Galerija

Nazaj na seznam