X

RE-BELLE Posvečeno Piaf
Fotografija
Žiga Culiberg

Termin
nakup karte
7. 10. 2019 - 19:30

RE-BELLE Posvečeno Piaf

VEČER USPEŠNIC EDITH PIAF V INTERPRETACIJI NUŠKE DRAŠČEK IN GLASBENIKOV.

Nuška Drašček, vokal

Jaka Pucihar, klavir

Vid Ušeničnik, tolkala

Mezzosopranistka Nuška Drašček (1980) je ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje z glasom, odrsko prisotnostjo in izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere do jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in šansona. Leta 2018 je izdala nov samostojni album, na katerem se predstavlja s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf.

 

Edith Piaf (1915–1963) se še danes spominjamo kot največje francoske pevke vseh časov. Njeno življenje je bilo polno nasprotij: na eni strani znana pevka, na drugi pa je živela tragično osebno življenje, prav tako pa njeni drobni postavi na odru nasprotuje veličastna moč njenega glasu, s katerim si je zaslužila vzdevek Pariški vrabček.

 

Zakaj RE-BELLE? Naslov Re-Belle ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, upornico, svobodno žensko, La Piaf, ki je živela po svojih pravilih in s silovitostjo končnosti; rdeča nit njene umetnosti je ljubezen, ki je tudi l'oiseau rebelle, que nul ne peut apprivoiser (uporniška ptica, ki je nihče ne more udomačiti – vzeto iz Habanere, najbolj znane arije iz opere Carmen G. Bizeta, ki je tudi ena najljubših opernih vlog Nuške Drašček in katere zgodbo opiše zadnja skladba na zgoščenki). Po drugi strani pa naslov Re-Belle pomeni vnovič lepa, s čimer namiguje na spet obujene in minimalistične aranžmaje njenih skladb.

Nazaj na seznam