X

SUPER BRINA
Avtor
Joseph Nzobandora – Jose
Režiser
Joseph Nzobandora – Jose
Izvajalci
Ana Ruter, Joseph Nzobandora – Jose
Producent
Gledališče MalihVelikih, Zavod Tugende, Studio XXV
Fotografija
Ajda Žagar

SUPER BRINA

DRAMSKO-LUTKOVNI MUZIKAL O PRIJATELJSTVU KOT ENI NAJPOMEMBNEJŠIH VREDNOT.

Deklica Brina zna brati, pisati, šteti in tudi zelo rada računa. Še raje pa se igra s svojim mačkom Zdenkom. Zakaj pa je Brina super? Kaj je njena super moč? Da leti kot Superman? Da premetava skale kot Peter Klepec? Ne, ne ...

 

Brina je super Brina,

ker rešuje uganke in premetanke.

Brina je super Brina,

ker se reši iz vsake nastavljene zanke.

Brina je super Brina,

ker računa in piše, bere in riše.

Brina je super Brina,

ker vsakemu pomaga, tudi če je zgaga!

 

Zgodba se zaplete, ko pohlepni Zlatoljub odkrije zlato, ki leži natanko pod Brininim drevesom. Na vsak način se ga hoče polastiti, Brina pa se mu upre. Odvije se boj med dobroto, ki jo pooseblja deklica Brina, in sebičnostjo, ki jo predstavlja Zlatoljub, eden od mnogih obsedenih iskalcev sodobnih vrednot – uspeha in bogastva. Ob srečanju z Brino Zlatoljub spozna, da sledi napačnim idealom, saj si v bistvu želi le biti ljubljen in imeti prijatelje, pot, ki jo ubira, pa ga pelje stran od cilja. Dobrota pa ima to čudežno lastnost, da se tisti, ki so je deležni, lahko spremenijo in tudi oni postanejo dobri.

 

Predstava govori o prijateljstvu kot eni najpomembnejših vrednot, v njem pa je izpostavljena tudi ekološka nota: Zlatoljub meni, da je zlato boljše kot drevo, Brina pa mu dokaže nasprotno. Tega se naučijo tudi otroci.

Galerija

Nazaj na seznam