X

INTERKLEPEC
Producent
Kulturno umetniško društvo Adapter, Bivak KŠTD
Fotografija
oziroma ilustracija: dr. Horowitz; Nada Žgank

INTERKLEPEC

KOMUNIKATIVNA DRUŽABNA IGRA MED OBČINSTVOM IN USTVARJALCI Z VSAKIČ DRUGAČNIM PETROM KLEPCEM.

Izvajajo: Žiga Golob, kontrabas / Ciril Horjak aka dr. Horowitz, ilustracije / Rok Kušlan, pripovedovanje

 

InterKlepec je interaktivna, interžanrska, intergeneracijska in intermedijska predstava. Gre za animiran improvizacijskI glasbeno-pripovedovalski dogodek, v katerem se glasbenik Žiga Golob, ilustrator dr. Horowitz in pripovedovalec Rok Kušlan skupaj lotijo ljudskega junaka Petra Klepca, katerega zgodbo je zapisalo več avtorjev.

 

Izvajalci bodo mešali Rudežev, Čaterjev, Bevkov in Cankarjev zapis ter občinstvo povabili k soustvarjanju povsem nove različice Petra Klepca. Rezultat interakcije med občinstvom in ustvarjalci bo vsakič drugačen InterKlepec. Nastalo zgodbo bo Rok nato podal ob glasbeni spremljavi Žige in likovni upodobitvi dr. Horowitza, ki bosta seveda prav tako nastali po nareku obiskovalcev.

 

InterKlepec zgodbo o Petru Klepcu uokviri v specifičen format, v katerem se prepletejo pripoved, risba in glasba, predvsem pa ga zaznamuje živost in nepredvidljivost dogodka, ki ga sooblikujejo gledalci s svojimi predlogi in izbirami med različnimi verzijami zgodbe. Sproščenost situacije predstava premišljeno kombinira z usmerjenim vodenjem ter se spretno giblje med pripravljenim gradivom in improvizacijo na odzive gledalcev. Njihovo sodelovanje in domišljijo spodbuja tudi v živo nastajajoča likovna upodobitev, mestoma hudomušna materializacija podanih predlogov. Z zaključno izpeljavo nastale ilustrirane pripovedi ob zvočni spremljavi glasbenika in občinstva se InterKlepec zaokroži kot komunikativna družabna igra, polna lahkotnega ustvarjalnega toka, živahne in iskrive skupne kreacije.

Nikar Arhar, Martina Peštaj, Adriana Gaberščik, spletna platforma Zlata paličica

Galerija

Nazaj na seznam