X

ONI
Producent
Ada Kogovšek in Plesna šola Kazina
Fotografija
Igor Perić, Nikola Janušić

ONI

DUHOVITA PLESNO-CIRKUŠKA PREDSTAVA, KI POZIVA K STRPNOSTI, POVEZOVANJU IN VEDREMU POGLEDU NA ŽIVLJENJE.

Koreografinja: Ada Kogovšek

Plešejo: Ema Bohanec, Lucija Božič, Nuša Glavič, Manca Godec, Anamarija Zala Hajdin, Vita Jugovar, Ema Križnik, Jaka Longyka, Domen Sedej, Janina Simončič, Maruša Lara Štih, Ana Taneski, Brina Vadnjal, Živa Weiss

 

Plesno-cirkuška predstava Oni govori o ljudeh, ki na svoj način, s svojo kulturo, idejami in iskricami v očeh bogatijo naša življenja. O ljudeh, ki jih zaradi svoje nevednosti odrivamo stran ter jim s tem odvzemamo svobodo in življenjski prostor. Vsak gledalec drugače opredeli junake, poveže jih lahko z aktualnimi težavami v družbi, s krvavo zgodovino vojn ali pa v junaku prepozna sebe.

 

Plesne junake spoznamo kot veselo druščino, ki v svoje okolje prinaša veselje in radost. Ne glede na izključno pozitivne lastnosti, ki jih nosijo s seboj, opazovalca zmotijo. Nejevoljo izraža z omejevanjem odra, odvzemom glasbe in nato še svetlobe. Plesalci pa poskušajo iz vsake situacije potegniti najboljše, ne prepustijo se melanholiji in obupu. Z vsako novo postavitvijo v prostoru nam pričarajo nov svet, plesne tehnike se prepletajo, dodane so prvine akrobatike in žongliranja.

 

Moč nastopajočih za premagovanje vseh ovir, ki jim jih življenje postavlja na pot, izhaja iz izrazite povezanosti. So prijatelji, so družina in skupaj zmorejo več.


Humorna predstava Oni, ki združuje moderne plesne tehnike in našo etnoglasbo, približa tradicijo mlajšim generacijam ter s tem daje velik pomen ohranjanju in varovanju kulturne dediščine. Predstavlja tudi odlično izhodišče za medpredmetno povezovanje.

 

Nazaj na seznam