X

PRAVICA BITI ČLOVEK
Avtor
avtorska predstava mladih
Režiser
Mare Bulc
Izvajalci
Tibor Anželj, Matija David Brodnik, Dejan Cvek, Klara Gantar, Smiljan Hude, Liza Marija Humer, Sofija Kali Kirn, Zala Klinar, Jera Kočevar, Leon Kokošar, Tia Krhlanko, Luka Miloševič, Ana Praznik, Ema Radilovič, Indija Stropnik, Pavle Vastl, Aiko Zakrajšek, Maša Nela Zorc, Luka Žerdin
Producent
Lutkovno gledališče Ljubljana
Fotografija
Jaka Varmuž

Termini in
nakup karte
18. 11. 2019 - 09:30
18. 11. 2019 - 12:00
19. 11. 2019 - 12:00
19. 11. 2019 - 18:00

PRAVICA BITI ČLOVEK

DRAMSKA PREDSTAVA O TEM, KAJ DANES IN TUKAJ POMENI BITI ČLOVEK IN KAJ POMENI BITI MLAD.

Predstava Pravica biti človek je nastala v okviru Gledališkega laboratorija Lutkovnega gledališča Ljubljana, ki povezuje gledališke in pedagoške procese. Projekt je nastajal v sodelovanju z devetnajstimi mladostniki, starimi od dvanajst do sedemnajst let. Ustvarjalci so si kot enega od ciljev zadali, da mladostnikom ponudijo prostor za izražanje, in tako predstava temelji na njihovih avtorskih besedilih.

 

Izhodiščna ideja je bila raziskovati odnos mladih do splošno priznanih človekovih pravic. Med procesom je splošnost vedno bolj bledela in se umikala individualnim zgodbam nastopajočih. Predstava je tako intimna podoba generacije, ki po eni strani odrašča v dobro varovanih družinskih okoljih, po drugi pa vstopa v svet kaosa in popolnoma novih negotovosti, s katerimi je bilo prejšnjim generacijam prizaneseno. Poglablja se v njihovo razumevanje dovoljenega in sprejemljivega, družbene in osebne odgovornosti ter medosebnih odnosov.

 

Mladi v predstavi Pravica biti človek odprto, iskrivo, duhovito in iskreno spregovorijo o osebnih strahovih, željah, upanjih, krivdi, jezi. Povedo veliko tistega, kar navadno zamolčijo. Monologe, dialoge in razprave dopolnjujejo s plesnimi in glasbenimi kreacijami.

 

Nazaj na seznam