X

PODVODNA FOTOGRAFIJA 2019
Producent
Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto

Termin
nakup karte
13. 9. 2019 - 18:00

PODVODNA FOTOGRAFIJA 2019

Vsako leto v Klubu za podvodne aktivnosti Novo mesto med člani izvedejo natečaj za najboljšo podvodno fotografijo. Kar nekaj članov med njimi se intenzivno in ljubiteljsko ukvarja s fotografijo, nekateri med njimi pa so tudi dobitniki različnih nagrad.

***

V Novem mestu so bili potapljači organizirani med prvimi v Sloveniji. Sprva je klub združeval predvsem potapljače plavalce, kasneje pa je razvil še številne aktivnosti ter zadnjih štirideset let ves čas aktivno deloval v Slovenskem in širšem prostoru, KPA Novo mesto je celo med ustanovnimi člani Slovenske Potapljaške Zveze.
Skozi izobraževalne programe KPA Novo mesto je šlo že veliko Novomeščanov ter na ta način skozi leta uraslo in približalo podvodni svet tudi ostalim prebivalcem Novega mesta.


KPA je finančno samostojen in dobro opremljen klub, prav tako pa je v njem zbrana tudi vrhunsko opremljena reševalna ekipa.

Doživeli so vzpone in padce. Skozi leta so klubu pri njegovem delovanju pomagali številni posamezniki in podjetja in člani kluba se zavedajo, da brez tovrstne pomoči someščanov ne bi šlo.


Bili so prvaki v več potapljaških športnih panogah in organizatorji evropskega tekmovanja v hitrostnem plavanju v Dolenjskih toplicah. Sodelujejo z različnimi interesnimi skupnostmi od šol do tabornikov ter z veseljem učijo ter vzgajajo mlade k ljubezni in spoštovanju voda ter življenja v njih.

Pod okriljem Slovenske potapljaške zveze redno organizirajo in izvajajo številne okoljevarstvene in čistilne akcije ter skrbijo za urejeno rečno dno reke Krke v Novem mestu. Radi poudarijo, da so in bodo živeli v tem prostoru in za ta prostor.


V Kocki gostimo izbor podvodnih fotografij članov KPA Novo mesto. Vljudno vabljeni na ogled svetov, kakršni so skriti pod gladino zelene lepotice!

 

.

Fotografije z odprtja razstave je prispeval Jaka Šuln.

 

 

.

Galerija

Nazaj na seznam