X

MUCA COPATARICA
Avtor
Ela Peroci in Desa Muck
Režiser
Katja Pegan
Izvajalci
Vesna Pernarčič, Aljoša Ternovšek, Miha Rodman, Darja Reichman, Matjaž Višnar k. g., Pavel Rakovec k. g., Desa Muck k. g.
Producent
Prešernovo gledališče Kranj
Fotografija
Doris Kordič
Tip dogodka
predstava za otroke

Termin
nakup karte
16. 1. 2020 - 17:00

MUCA COPATARICA

GLEDALIŠKA UPRIZORITEV PRILJUBLJENE PRAVLJICE O NENAVADNI MUCI, KI JE VEDNO ENAKO UREJENA IN RAVNO PRAV STROGA.

NADOMESTNA PREDSTAVA ZA PREDSTAVO "KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO"

 

Zvečer, ko otroci ležejo spat in ne pospravijo svojih copat, njihove mame tuhtajo, kaj narediti, da bi bilo naslednji večer enkrat drugače in da bi svoje ljube otročičke končno naučile redoljubnosti. In ko se otroci zjutraj zbudijo in ugotovijo, da copat ni, si mame izmislijo Muco Copatarico, ki nerednim otrokom odnese copatke. Ko otroke zazebe v njihove male nožice, hitro na lastni koži spoznajo, zakaj je dobro pospraviti copate – da jih lahko takoj obuješ. Tako jim ne preostane nič drugega, kot da se bosi odpravijo v gozd in jih poiščejo pri Muci Copatarici. In glej ga, zlomka: po dolgem iskanju v beli hišici res zagledajo belo puhasto muco, ki se je rodila v domišljiji zaskrbljenih mam in oživela pred presenečenimi otroškimi očmi. Oživela v vsej svoji kosmati mehkobi, da bi otroke s pomočjo pravljice naučila, da je pospravljanje zanje samo koristno.

*** 

Odlična igralska zasedba / ... / Predstava je zastavljena smelo, teče hitro in učinkuje živo, igra je živahna in razposajena, glede na odzive dela premierske publike, ki ji je v osnovi namenjena, pa bi jo brez dvoma mogli označiti tudi s pridevnikom "zabavno" - celota, skratka, vredna ogleda. 

Anja Golob, Večer

 

Predstava je preprosta in tudi dovolj jasna ter kratka (dobre pol ure) za nestrpen otroški avditorij. Če sklepamo po njihovem navdušenem nemiru in krohotu, je režiserka zadela. 

Ana Ivančič, Indirekt

 

Ta je pa težka! Res! Še danes, pa sem se kar dobro naspal, se nikakor ne morem odločiti, ali so se med šarmantno odigrano premierno predstavo Muce Copatarice v izvedbi ansambla Prešernovega gledališča v Kranju bolj zabavali otroci ali njihovi starši.  

Vito Tofaj, Jana

 

Navdušenje večinsko mlajšega gledalstva na premieri daje slutiti, da bo prikupna predstava v osrednje gorenjsko gledališče privabljala mladež od blizu in daleč.
Alenka Žavbi, Nedeljski dnevnik

 

Predstava je osvojila nagrade: 

1.       nagrada za poseben umetniški dosežek za skupinsko igralsko kreacijo, Festival Zlata paličica, Ljubljana 2009

2.       Zlata pika za najboljšo predstavo, 21. Pikin festival v Velenju

 

Galerija

Nazaj na seznam