X

IGOR LUMPERT & INNERTEXTURES: ELEVEN
Producent
Muzika eklektika 2020 in izven
Fotografija
arhiv izvajalcev
Tip dogodka
koncert

IGOR LUMPERT & INNERTEXTURES: ELEVEN

V ISKANJU FREKVENCE RAVNOVESJA.

 

Igor LUMPERT, tenorski saksofon, kompozicije

Greg WARD, altovski saksofon

Masa KAMAGUCHI, kontrabas

Kenny GROHOWSKI, bobni

 

Igor Lumpert je v New Yorku živeči novomeški glasbenik, ki se ponaša z žametnim zvokom saksofona. Je izjemen improvizator in nadarjen jazzovski skladatelj. Po zaključku študija v Linzu, v času katerega je bil član nagrajene nemške zasedbe Sidewinders, je na povabilo enega najboljših kontrabasistov na svetu Reggieja Workmana izobraževanje nadaljeval v New Yorku, kjer je sodeloval z glasbeniki, kot so George Garzone, Buster Williams, Chico Hamilton, Billy Harper in drugi.

Po skoraj dveh desetletjih plodnega ustvarjanja in muziciranja tako na domači kot newyorški sceni in po svetu prihaja Igor Lumpert z glasbo s svoje zadnje plošče Eleven (Clean Feed Records, 2018) tudi v rodno Novo mesto. Album so odlično sprejeli domači in tuji glasbeni kritiki, zasedbo pa je opazila tudi Yoko Ono in jo opisala preprosto kot “a great band”. Na odru Trdinove dvorane se bodo Igorju pridružili trije prekaljeni newyorški jazzovski glasbeniki: altovski saksofonist Greg Ward, kontrabasist Masa Kamaguchi in bobnar Kenny Grohowski.

Več: https://www.igorlumpert.com/

http://www.sigic.si/presneto-dober-album-novega-jazza.html?fbclid=IwAR1U_O9lQpKCY4LloqRsl2hCdMEsfHRpQZ1HVt17OeggM31eS90haENOIzI

Koncert sodi v cikel Muzika eklektika, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo.

Galerija

Nazaj na seznam