X

TJAŠA KASTELIC, violina RAFAEL THEISSEN, klavir
Producent
Muzika eklektika in izven
Fotografija
Uwe Arens, Matevž Kostanjšek, arhiv izvajalcev

Termin
nakup karte
9. 10. 2020 - 20:00

TJAŠA KASTELIC, violina RAFAEL THEISSEN, klavir

Tjaša Kastelic je mlada slovenska violinistka, ki s svojim igranjem popelje poslušalca v svet očarljivih zvokov, je zapisal Remy Franck v reviji Pizzicato. Neizmerna volja in želja po znanju sta Novomeščanko kmalu popeljali v tujino. Svojo solistično in pedagoško diplomo je prejela z odliko na Koroškem državnem konservatoriju, magistrski študij je obiskovala na Kraljevem konservatoriju v Bruslju ter na Visoki šoli za glasbo Carl Maria von Weber v Dresdnu. Tjaša Kastelic je dobitnica številnih nagrad, med katerimi je tudi prva nagrada mednarodnega glasbenega tekmovanja AMIGDALA iz leta 2018 na Siciliji. Nedavni vrhunski dogodki vključujejo nastope v Berlinski filharmoniji, berlinski Koncertni hiši, Veliki dvorani v Pekingu, Umetnostnem centru v Šanghaju, dunajski Koncertni hiši in Operni hiši v Tokiu. Lani je izdala svoj prvi album Romance - Canciones y danzas, ki ga je posnela s kitaristom Jerzyjem Chwastykom, s katerim sta na evropski turneji pritegnila veliko pozornosti. Tjaša Kastelic trenutno živi v Berlinu in nastopa kot solistka in komorna glasbenica. Je tudi ustanoviteljica in direktorica glasbene akademije Kastelic Music Academy Berlin.  Tjaša igra na kopijo violine Antonia Stradivarija 1710 "Emiliani" Christiana Erichsona.

“... veliko dinamičnih odtenkov in osupljivo bogata paleta barv.“

Pizzicato Magazine

več: www.tjasakastelic.com

 * * * 

Vzhodno belgijski pianist Rafael Theissen se je za igranje klavirja navdušil že zelo zgodaj. Po zaključku šolanja se je pod vodstvom profesorice Iwanzowe udeležil mednarodne akademije za nadarjene glasbenike v Berlinu, pri petnajstih letih pa je bil sprejet na konservatorija v Liegeu in Bruslju; v razredu, ki ga je vodil Jean-Claude Vanden Eynden, je zaključil šolanje z odliko kot najboljši študent. Zatem ga je pot popeljala v Manheim, na Akademijo glasbe in umetnosti, kjer je v razredu Ragne Schirmer diplomiral z najvišjimi ocenami. Rafael Theissen je prejemnik številnih mednarodnih priznanj, med kateremi sta tudi prva nagrada mednarodnega klavirskega tekmovanja v Nici in prva nagrada tekmovanja Rovere d’Oro, ki se odvija v italijanskem mestu San Bartolomeo al Mare. Leta 2018 je kot velik ljubitelj Beethovnove glasbe izdal debitanski album z izbranimi Beethovnovimi deli.

več: www.rafaeltheissen.com

* * * 

Tjaša Kastelic in Rafael Theissen nas bosta s privlačnim programom z naslovom Traumland (sanjska dežela) popeljala na potovanje med sanjami in resničnostjo: od Schumannove duševne zmede, do Debussyjeve hoje po Atlantiku, od romantičnega potovanja sanjajočega Césarja Francka do sanjarjenja z Gabrijelom Fauréjem.

PROGRAM: 

Robert Schumann: Sonata za violino in klavir št. 1 v A – molu, op. 105

I.Mit leidenschaftlichem Ausdruck

II. Allegretto

III.Lebhaft

Claude Debussy: Sonata za violino in klavir v G – molu,  L140

I. Allegro vivo

II. Intermède: fantasque et léger

III. Finale: très animé

***

Cesar Franck: Sonata za violino in klavir št. 1 v A – duru

I. Allegretto ben moderato

II. Allegro

III. Ben moderato: Recitativo-Fantasia

IV. Allegretto poco mosso

Gabriel Fauré: Après un Rêve

 

Koncert sodi v cikel Muzika eklektika, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo. 

 

KLIK

Galerija

Nazaj na seznam