X

OBVESTILO ABONENTOM IN OSTALIM OBISKOVALCEM

Spoštovani abonentke in abonenti, obiskovalke in obiskovalci dogodkov v Kulturnem centru Janeza Trdine,

omejitev gibanja in druženja z namenom zajezitve širjenja virusa Covid-19 je nepričakovano prekinila našo sezono 2019/2020. Pogled na prazen oder in avditorij Kulturnega centra Janeza Trdine je žalosten. Prostori, ki  so bili namenjeni druženju, uživanju kulture in sobivanju z umetniškimi vsebinami, samevajo in stanje v njih verjetno še dolgo ne bo, kakršno je bilo pred začetkom epidemije.

Zaposleni v Zavodu Novo mesto pogrešamo življenje v naši stavbi, pogrešamo druženje z umetniki in pogrešamo predvsem vas, dragi zvesti obiskovalci.

Po dveh in pol mesecih od uvedbe prepovedi izvajanja množičnih dogodkov oz. takoj po razglasitvi konca epidemije se vam oglašamo s pregledom realizacije naših obveznosti in s predstavitvijo načrtov.  

Uspeli smo realizirati vse abonmajske dogodke in dogodke našega cikla, ki smo jih v sezoni 2019/2020 načrtovali do konca februarja, neizvedeni pa so ostali vsi tisti dogodki, za katere smo imeli rezervirane termine od marca do junija 2020.

V okviru Grumovega (gledališkega) abonmaja abonenti niste videli treh predstav, in sicer intimne drame Floriana Zellerja OČE v izvedbi SLG Celje in dveh predstav v izvedbi SNG Drama Ljubljana: sodobne drame Stephena Karama LJUDJE in komedije Heinricha von Kleista RAZBITI VRČ, s katero smo nameravali zaključiti abonmajsko gledališko sezono.

V Kozinovem (glasbenem) abonmaju je ostal neuresničen KONCERT DUBRAVKE TOMŠIČ SREBOTNJAK IN ORKESTRA SLOVENSKE FILHARMONIJE.

Trdinov (glasbeno-gledališki) abonma bi morali aprila zaključiti z večerom, poimenovanim JURE GODLER & TILEN ARTAČ STAND-UP.

Imetniki Mojčinega (otroškega) abonmaja ste bili prikrajšani za plesno predstavo ZVEZDICA ZASPANKA v izvedbi Festivala Velenje in Instituta za umetničku igru Beograd, ki je nastala po motivih zgodbe Franeta Milčinskega Ježka, glasbeno-gledališki dogodek ENCI BENCI KATALENCI v izvedbi Katalene in produkciji Cankarjevega doma in Kulturno-umetniškega društva Adapter ter za dramsko predstavo Svetlane Makarovič KOSOVIRJA NA LETEČI ŽLICI v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje.

Zaradi razglasitve epidemije smo morali odpovedati tudi nekaj koncertov cikla Muzika eklektika. Imetnike in obiskovalce tega glasbenega cikla bomo sproti seznanjali z novimi termini izvedb.

Zaradi objektivnih razlogov torej nismo uspeli izvesti obljubljenega programa oz. smo izvedli vse, kar je bilo do nastopa epidemije načrtovano, to pa je približno dve tretjini programa.

Vsebine te sezone, ki so ostale neizpolnjene, načrtujemo izvesti v sezoni 2020/2021. Glede terminov ne upamo in ne moremo napovedati nič bolj konkretnega. Junija oz. septembra novih abonmajev ne bomo vpisovali, o načrtih za naprej pa vas bomo obveščali. Predvideno je, da bo sezona 2020/2021 minila brez novih abonmajev in da vam bomo v naslednji sezoni omogočali le oglede posameznih predstav.

 

Glede poravnave naših finančnih obveznosti za sezono 2019/2020 predlagamo dve možnosti:

  • Odpadle vsebine si z obstoječimi abonmajskimi kartončki ogledate, ko bodo na sporedu. Če do njihove izvedbe zaradi kakršnih koli razlogov ne bo prišlo, vam bomo omogočili ogled nadomestne predstave oz. koncerta. Veselilo nas bo, če se boste odločili za to možnost in nas boste s to izbiro še dodatno zavezali k uresničitvi razpisanega programa.
  • Omogočimo vam lahko vrnitev deleža vplačanega zneska za abonmaje 2019/2020, in sicer v odstotku nerealiziranih predstav. V tem primeru vas prosimo, da nam na elektronski naslov kultura@novomesto.si do 31. 7. 2020  sporočite svoje ime in priimek, naslov, številko TR in abonmaje, za katere želite povračilo deleža.
     

V času, ko čakamo nadaljnja varnostna navodila glede izvedbe kulturnih dogodkov v dvoranah in na prostem, pa vam lahko ponudimo razstavo akademskih slikarjev društva Insula iz Izole. Ogled v Galeriji Kocka je mogoč do sredine julija 2020, željo po ogledu razstave pa sporočite na e-naslov kocka@novomesto.si. Predhodna najava je obvezna, saj je stavba KCJT sicer zaprta.

Ob ogledu bo veljalo nekaj previdnostnih ukrepov:

  • pred in po vstopu v galerijo bo na voljo razkužilo za roke,
  • vstop bo možen samo z maskami, ki jih obiskovalci prinesete s seboj,
  • hkrati si boste razstavo lahko ogledovali trije obiskovalci oz. več, če ste vsi člani iste družine.

V poletnem času predvidevamo izvedbo katerega od koncertov iz cikla Muzika eklektika, o čemer vas bomo še obvestili. V tem času bomo poskrbeli za dodatno ustrezno čiščenje prostorov in opreme ter za pripravo varnostnih navodil.

Če imate še kakršno koli vprašanje, ga lahko naslovite na kultura@novomesto.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

 

Pozdravljamo vas in vam želimo vse dobro.

Ostanite zdravi in ostanite obiskovalci naših dogodkov.

  

 

Nazaj na seznam