X

LJUBI MOJ
Avtor
Elaine Murphy
Režiser
Andrej Jus
Izvajalci
Živa Selan, Barbara Medvešček, Anica Kumer k. g.
Fotografija
Uroš Hočevar / SLG Celje

LJUBI MOJ

Slovensko ljudsko gledališče Celje

 

Predstava traja 1 uro in 45 minut ter ima odmor.

 

ŽIVAHNA, DUHOVITA IN GANLJIVA OSEBNO-IZPOVEDNA ZGODBA O LJUBEZNI, IZGUBI, OSAMLJENOSTI IN ODTUJENOSTI.

 

Irska dramatičarka Elaine Murphy je v drami Ljubi moj uporabila tri povezane in prepletene osebno-izpovedne monologe, ki jih pripovedujejo babica, hči in vnukinja. Običajno, malo življenje ji je uspelo izrisati zanimivo, ganljivo in humorno. 

Ljubezen in smrt, osamljenost, zapuščenost, staranje, težavno materinstvo ene od njih in neželeno materinstvo druge so glavne teme presunljive in duhovite zgodbe treh žensk iste družine: babice Roze, ki skrbi za moža,  hčerke Lidije, ki ji je mož, klošar in odvisnik, strl srce in ga ni videla že več let, in vnukinje Neli, ki v prostem času žurira, pije, snifa koko in zgublja čas s svojim neresnim fantom.

Izdajstva, stiske, izgube, trpljenje, razočaranja, osamljenost, utrujenost, odtujenost in občutki zapuščenosti se prepletajo z nepričakovanimi srečnimi in komičnimi življenjskimi situacijami, ki vzbujajo tako solze kot smeh.

 

Na začetku osmega desetletja življenja igrati tako od začetka do konca zbrano, brez kančka “šmire”, radoživo in simpatično kot Anica Kumer, no, to pa je poseben presežek.

Petra Vidali, Večer

 

Ljubi moj je odlična in v sodobni slovenski gledališki produkciji več kot dobrodošla predstava, ki življenje razgrne takšno kot je, sol pomešana s sladkorjem.

Simona Kopinšek, Radio Slovenija 1

Galerija

Nazaj na seznam