CHRIS ECKMAN
Producent
Muzika eklektika 2021 in izven
Fotografija
Jaka Babnik

CHRIS ECKMAN

PREDSTAVITEV NOVEGA ALBUMA "WHERE THE SPIRIT RESTS"

 

Chris Eckman, glas, akustična in električna kitara

Blaž Celarec, bobni

Žiga Golob, kontrabas

 

Chris Eckman je v Ljubljani živeči ameriški glasbenik, skladatelj, producent in lastnik založbe. Kot član glasbene scene sredi 80-ih v Seattlu je bil s skupino The Walkabouts med prvimi, ki je snemal za legendarno grunge založbo Sub Pop. V svoji bogati glasbeni karieri je sodeloval s številnimi priznanimi izvajalci in skupinami,  med katerimi so Brian Eno, The Tindersticks, člani zasedbe R.E.M in Nick Cave & Bad Seeds.

Njegov najnovejši samostojni album "Where The Spirit Rests" (Glitterhouse Records) je že peti po vrsti in sledi glasbenim usmeritvam plošč  "Harney County" (2013) in "Last Side of the Mountain" (2008); slednja sloni na besedilih slovenskega pesnika Daneta Zajca. Eckman je vešč pripovedovalec zgodb z močno samoizpovedno noto, ki se tokrat v duhu negotovih časov, ki smo jim priča, loteva tematik, kot so izguba, zbeganost, odrešitev in iskanje svojega prostora pod soncem. 

Eckman, ki pogosto sodeluje s slovenskimi glasbeniki, je k snemanju nove plošče povabil kontrabasista Žigo Goloba in bobnarja Blaža Celarca, ki se mu bosta pridružila tudi na odru Trdinove dvorane. Koncert bo neposredno prenašal in za svoj glasbeni arhiv posnel prvi program Radia Slovenija. 

Koncert sodi v cikel Muzika eklektika, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo. 

Galerija

Nazaj na seznam