X

LUCIA CADOTSCH SPEAK LOW II
Producent
Muzika eklektika 2021 in izven
Fotografija
Wanja Slavin, Dovile Sermokas

LUCIA CADOTSCH SPEAK LOW II

SVOJSTVEN POGLED NA BREZČASNOST GLASBE.

 

Lucia Cadotsch, vokal

Frans Petter Eldh, kontrabas

Otis Sandsjö, tenorski saksofon

Opevani trio švicarske vokalistke Lucie Cadotsch se po izjemnem nastopu na Jazz festivalu Ljubljana 2017 vrača v Slovenijo (poleg Ljubljane bo tokrat obiskal še Novo mesto in Ravne na Koroškem)  z novo glasbo s pričakovanega drugega albuma, potem ko je prvenec osvojil najvišje ocene v vseh pomembnih izdajah, vključno z angleškim Guardianom in ameriškim Downbeatom.

Z redko glasbeno telepatijo in dobro naoljeno kolektivno uigranostjo člani Speak Low dokazujejo, da moč izvirnega koncepta predstavlja izvrstno izhodišče za nadaljnje raziskovanje.  Tokrat se dotikajo repertoarja tako različnih glasbenih umov, kot so Brian Eno, Rickie Lee Jones, Luciano Berio in Tony Williams, vendar z neponovljivim, značilnim pristopom, ki prerojene skladbe približa tako novi generaciji poslušalcev kot tudi ljubiteljem brezčasne glasbe. Medtem ko Cadotsch na novo izpisuje tradicijo vokalnega jazza, Sandsjö tke niti peresno lahkih tonov, Eldh pa se s spojem moči in gibčnosti izkazuje za enega najbolj prepričljivih basistov današnjega časa.

Lucia Cadotsch, ki se je umetniško ustalila v Berlinu, sodeluje s številnimi zasedbami evropske progresivne glasbe. Je prejemnica nagrade Echo Jazz za vokalistko leta (nemška različica grammyja). 

***

Koncert sodi v cikel Muzika eklektika, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo. 

Galerija

Nazaj na seznam