MUZIKA EKLEKTIKA - RAZNOVRSTNOST GLASBENIH SLOGOV

6. 4. - 11. 4. 2021

Muzika eklektika 2021: http://bit.ly/Muzika_eklektika_2021 

 

V Kulturnem centru Janeza Trdine lahko naši obiskovalci izbirate med kakovostnimi in žanrsko pestrimi glasbenimi vsebinami. Največ glasbenih sladokuscev pritegne koncertni cikel MUZIKA EKLEKTIKA, ki že šesto leto zapored ponuja zaokroženo serijo koncertnih dogodkov različnih glasbenih slogov z uravnoteženim izborom domačih in tujih ustvarjalcev.

Gre za programski sklop, ki ga odlikujejo izvirni, inovativni in kakovostni glasbeni nastopi, ki pogosto s svojo ekskluzivnostjo nagovarjajo tudi širše slovensko občinstvo. Med koncerti, ki so v preteklosti pritegnili največ obiskovalcev od drugod, je bil tudi ekskluzivni slovenski nastop bobnarja Simona Phillipsa in saksofonista Billa Evansa, dveh glasbenikov svetovnega formata, ki sta oktobra 2018 na odru Trdinove dvorane premierno predstavila svoj nov projekt Zen Amadeus.  

Simon Phillips, ki je med drugim sodeloval v skupinah Toto, The Who in Hiromi,  in Bill Evans, ki je nekoč igral saksofon z Milesom Davisom in Ronom Carterjem, sta se v družbi trobentača Andersa Bergcrantza (McCoy Tyner), basista Teymura Phella (Arturo Sandoval) in klaviaturista Dennisa Hamma (Thundercat) slovenskemu občinstvu 18. oktobra 2018 predstavila v popolnoma svežem, organskem zvoku različnih žanrov, od jazza in rocka pa vse do soula in funka. Vabljeni, da si (še enkrat) pogledate 20-minutni posnetek s tega koncerta, ki smo ga posneli za našo spletno koncertno zbirko KOOB Sessions, na povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=ZQjEZvyqfno 

***

Letošnji program koncertnega cikla MUZIKA EKLEKTIKA, ki ga v obdobju 2018–2021 sofinancira Ministrstvo za kulturo, lahko spremljate na naši spletni strani na povezavi https://www.kcjt.si/program/glasba/muzika-eklektika/2021, z njegovo izvedbo pa bomo začeli takoj, ko se bodo lahko odprle koncertne dvorane. 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija

Nazaj na seznam