KRIZA SREDNJIH LET
Avtor
Ranko Babić
Producent
Špas teater

KRIZA SREDNJIH LET

Po izjemni uspešnici Moška copata, ki je presegla kar nekaj rekordov, je prišla na gledališke odre nova avtobiografska komedija Ranka Babića – Kriza srednjih let.

Kriza srednjih let je hujša od pubertete. Stvari, žal, ne gredo več navzgor, ampak obratno. V predstavi Ranko z občinstvom zaupno deli izkušnje o tem, kako se sooča z krizo srednjih let, ki prej ali slej doleti vsakega moškega. In kako ta, hočeš nočeš, vpliva na odnose z boljšo polovico.

Po prihodu drugega otroka v družino, selitvi in opazkah, da pri 38 letih ni več tako poskočen, agilen in fleksibilen kot je bil nekoč, je Ranko začel iskati hitre rešitve. Da bo le žena začela spet nositi tangice! Stisnil je tudi zobe, začel plesati salso in hoditi na jogo za pare. In potem novo presenečenje. Je res iz leta v leto bolj podoben očetu in njegova draga svoji mami?! Morda sta za vse to kriva otroštvo in vzgoja, morda pa so srednja leta samo pravi čas, da se poišče strokovna pomoč?

V komediji Kriza srednjih let Ranko prvič spregovoril tudi o tem, kako se je za drugega otroka trudil več kot tri leta, hodil na teste, štel, kdaj so ovulacijski dnevi, in prvič v življenju zavračal seks, ker se je, kot pravi, na trenutke počutil kot mašina za proizvodnjo spermijev. Ja, če to ni kriza?!

 

Predstava traja 1 uro in 20 minut.

Foto: arhiv Špas teatra

Galerija

Nazaj na seznam