X

DELAVNICA FLAMENKA Z ALEJANDROM GRANADOSOM
Avtor
Festival SGSM 2021, Kulturni center Janeza Trdine
Fotografija
Daniel Carbonell

DELAVNICA FLAMENKA Z ALEJANDROM GRANADOSOM

Trdinova dvorana 

16.30 – 18.00 začetni nivo
18.30 – 20.00 nadaljevalni nivo

Alejandro Granados je tekom svoje plesne kariere sodeloval s številnimi velikimi imeni flamenka, kot so Lola Greco, Carmen Cortés, Mario Maya, Andrés Marín, Rafael Campallo, Los Farrucos, Yoko Komatsubara itd. Med leti 1987 in 1990 je bil plesalec in koreograf v Narodnem baletu Španije (Ballet Nacional de España), pozneje pa je postal solist Madridskega španskega baleta (Ballet Español de Madrid). Nastopal je na vseh pomembnejših festivalih flamenka po svetu in kot profesor gostoval na priznanih plesnih akademijah. Trenutno redno poučuje na akademiji flamenka Centro de Arte Flamenco y Danza Española Amor de Dios v Madridu.

Začetni nivo  
Vsebina delavnice je oblikovana za začetnike in tiste, ki si želite osnove flamenka raziskovati od začetka. Na njej ste dobrodošli tudi plesalci drugih plesnih zvrsti, željni spoznati gibalno govorico flamenka in njegovo vpetost v ritem. Učili se bomo obvladovanja in razporejanja plesalčeve teže, postavitve telesa in izraznosti, ki jih bomo spoznavali preko preprostih plesnih sekvenc. Spoznali se bomo s termini, kot so braceos, marcajes, zapateado in zajeli bistvo primitivnega giba flamenka, ki ga rojeva telo, ujeto v ritem.

Nadaljevalni nivo  
Delavnica je namenjena plesalcem in plesalkam, ki flamenko plešete že nekaj let in poznate osnovne ritmike, tehniko ter estetiko giba. Preko učenja ritmičnih tolkalskih vaj in kratke koreografske sekvence bomo utrjevali občutek za muzikalnost plesa flamenka. Posebno pozornost bomo namenili tolkalskim možnostim, ki jih ponuja naše plesno telo, in se učili poslušati petje. Na delavnici bomo utrjevali odzivnost plesa na petje in medsebojno komunikacijo med plesom in glasbo.

Cenik

Predprijava do 26. 8. 2021:
ena delavnica …………..…. 30€
dve delavnici …………..…... 45€

Prijava po 26. 8. 2021:
ena delavnica …………..…. 35€
dve delavnici …………..…. 50€

Prijava 

Prijavo lahko oddate po elektronski pošti na naslov urska@platformanest.com . Prejeli boste račun za vplačilo kotizacije, s čimer si zagotovite svoje mesto na izbrani delavnici.

V sodelovanju z zavodom NEST. 

Nazaj na seznam