INTERKLEPEC
Avtor
Žiga Golob, Ciril Horjak aka dr. Horowitz, Rok Kušlan
Izvajalci
glasbenik Žiga Golob, ilustrator Ciril Horjak aka dr. Horowitz in pripovedovalec Rok Kušlan
Producent
Kulturno umetniško društvo Adapter in Bivak KŠTD
Fotografija
Nada Žgank

INTERKLEPEC

KOMUNIKATIVNA DRUŽABNA IGRA MED OBČINSTVOM IN USTVARJALCI Z VSAKIČ DRUGAČNIM PETROM KLEPCEM.

Predstava traja 50 minut.

 

InterKlepec je interaktivna, interžanrska, intergeneracijska in intermedijska predstava. Gre za animiran improvizacijsko-glasbeno-pripovedovalski dogodek, v katerem se glasbenik, ilustrator in pripovedovalec lotijo ljudskega junaka Petra Klepca, čigar zgodbo je zapisalo več avtorjev.

Izvajalci mešajo Rudežev, Čaterjev, Bevkov in Cankarjev zapis ter občinstvo povabijo k soustvarjanju povsem nove različice Petra Klepca. Rezultat je vsakič drugačen InterKlepec. Nastalo zgodbo Rok nato poda ob glasbeni spremljavi Žige in likovni upodobitvi dr. Horowitza, ki prav tako nastajata po nareku obiskovalcev.

 

»InterKlepec zgodbo o Petru Klepcu uokviri v specifičen format, v katerem se prepletejo pripoved, risba in glasba, predvsem pa ga zaznamuje živost in nepredvidljivost dogodka, ki ga sooblikujejo gledalci s svojimi predlogi in izbirami med različnimi verzijami zgodbe. Sproščenost situacije predstava premišljeno kombinira z usmerjenim vodenjem ter se spretno giblje med pripravljenim gradivom in improvizacijo na odzive gledalcev. Njihovo sodelovanje in domišljijo spodbuja tudi v živo nastajajoča likovna upodobitev, mestoma hudomušna materializacija podanih predlogov. Z zaključno izpeljavo nastale ilustrirane pripovedi ob zvočni spremljavi glasbenika in občinstva se InterKlepec zaokroži kot komunikativna družabna igra, polna lahkotnega ustvarjalnega toka, živahne in iskrive skupne kreacije.«

/Zlata paličica, strokovna komisija: Nika Arhar, Martina Peštaj in Adriana Gaberščik/ 

 

Nazaj na seznam