X

MOJ BRAT LOVI DINOZAVRE / Mio Fratello Rincorre i Dinosauri
Producent
distribucija: Demiurg

MOJ BRAT LOVI DINOZAVRE / Mio Fratello Rincorre i Dinosauri

GANLJIV IN OBENEM HUMOREN FILM O NAJSTNIŠKIH TEGOBAH, SPREJEMANJU DRUGAČNEGA IN LASTNEGA JE POSNET PO RESNIČNI ZGODBI TER ISTOIMENSKI KNJIGI GIACOMA MAZZARIOLA, MLADI IZ KAR 32 DRŽAV PA SO MU PODELILI EVROPSKO NAGRADO MLADEGA FILMSKEGA OBČINSTVA.

Stefano Cipani / Italija, Španija / 2019 / 101 min / podnapisi, italijanščina / 12 + / distribucija: Demiurg

Besedilo: Kinodvor

 

režija Stefano Cipani, scenarij Fabio Bonifacci po istoimenski knjigi Giacoma Mayyariola, fotografija Sergi Bartrolí, montaža Massiomo Quaglia, glasba Lucas Vidali, produkcija Isabella Cocuzza, Antonia Nava, Arturo Paglia, igrajo Alessandro Gassmann, Isabella Ragonese, Rossy de Palma, Francesco Gheghi, Gea Dall'Orto, Maria Vittoria Dallasta, Lorenzo Sisto idr.

festivali, nagrade EFA – Evropska nagrada mladega filmskega občinstva 2020

zgodba

Jack živi v glasni in srčni družini z dvema starejšima sestrama in mlajšim bratom Giojem, ki ima Downov sindrom. Kot otrok je Jack verjel, da ima Gio prav posebne moči, tako kot super junaki v stripih. Šele pozneje je spoznal, da so bratove moči drugačne narave kot tiste v stripih. Ko začne Jack obiskovati gimnazijo, se njegov svet obrne na glavo. Na vso moč se zaljubi v novo sošolko, družbeno aktivistko Arianno, povsem spremeni svoj slog, zamenja krog prijateljev in celo bratec Gio postane sramotna nadloga! Jack ga na vse načine in do skrajnosti zanika, kar pa stvari povsem zaplete.

zanimivosti
Film je posnet po avtobiografskem romanu Giacoma Mazzariola. Roman je bil preveden v več tujih jezikov, prodali pa so ga v tristo tisoč izvodih.

o avtorju

Je režiser in scenarist, ki je študiral zgodovino filma in filmsko kritiko na Univerzi v Bologni. Pozneje je film študiral tudi v Los Angelesu in na newyorški filmski akademiji. Je avtor številnih kratkih filmov in nekaj videospotov. Moj brat lovi dinozavre je njegov prvi celovečerec.

iz prve roke

»/…/ Osebno se mi je roman prikupil, ker je v svojem jedru zgodba o prijateljstvu: o vezi med Jackom in njegovim bratom Giom. Ta žanr, ki bi ga nekako lahko poimenovali ‘tovariški film’, je zelo uglašen z mojo senzibilnostjo. K proučevanju medčloveških odnosov me najbolj pritegne in spodbudi nenavadno prijateljstvo.«
– Stefano Cipani

 

 

 

 

Nazaj na seznam