X

RITMIČNO ŠKATLASTE PRAVLJICE
Producent
Mojčin abonma in izven
Fotografija
arhiv izvajalcev

RITMIČNO ŠKATLASTE PRAVLJICE

Predstava traja 40 minut.

Foto: arhiv izvajalcev

Avtor: Murat in Jose
Režiser: Jose
Izvajalci: Murat in Jose
Producent: Gledališče MalihVelikih in Zavod TUGENDE
Fotografija: arhiv izvajalcev

LJUDSKE PRAVLJICE NA GLASBENO-DRAMSKI NAČIN. 

Murat in Jose ustvarjata glasbo in sta zelo dejavna tudi v gledališču, Jose še posebej v gledališču za otroke. Tokrat sta se skupaj lotila pripovedi različnih ljudskih pravljic na način, ki jima je najbližji, prek glasbe. Glasba nastaja tako, da z glasom posnemata zvoke različnih glasbil. Temu z angleškim izrazom pravimo »human beatbox«. Murat je mojster ustvarjanja zvokov z usti, med predstavo ustvarja glasbo, ki jo sproti snema na posebno napravo, imenovano »loop station«.

Izbrane ljudske pravljice so po vsebini precej raznovrstne, rdeča nit pa je vzpostavljanje odnosov med osebami, ki so sprva ali hierarhični in nepravični ali pa so nastopajoči v nesoglasju. Vsaka zgodba pripelje do razrešitve položaja, ki se na začetku zdi težak in nerešljiv. V tem pogledu so zgodbe tudi poučne, saj otrokom nakazujejo možne miroljubne rešitve njihovih vsakdanjih konfliktnih situacij v dobro vseh vpletenih.

Predstava je interaktivna, saj izvajalca vključujeta otroke prek ploskanja, petja, plesa in odprtega dialoga z nastopajočima.

 

Nazaj na seznam