X

MARLENEDITH
Producent
Grumov abonma ( Predstava MarlenEdith je nadomestna za predstavo Čudovita, ki tudi tokrat odpade zaradi bolezni v ansamblu)

MARLENEDITH

avtorski projekt Stefanie Seculin in Graziane Borciani

MarlenEdith

Slovensko stalno gledališče, Trst

Igrajo: Stefania Seculin, Graziana Borciani, Danijel Malalan in Lamberto Lipparini (klavir)

Predstava traja 1 uro in 30 minut ter nima odmora.

Foto: Luca Quaia

 

VČASIH SE JE PREPROSTO POTREBNO USTAVITI, VDIHNITI IN PRISLUHNITI … 

GLASBENO-GLEDALIŠKA PREDSTAVA O DVEH IZJEMNIH UMETNICAH, KI STA SE ZAPISALI V ZGODOVINO.

 

MarlenEdith je predstava, v kateri pevki Graziana Borciani in Stefania Seculin prepletali življenji in pesmi Marlene Dietrich in Edith Piaf. Vsaka od teh zgodb bi bila vredna monografske gledališke obravnave, dramaturška nit Graziane Borciani pa v eni sami pripovedi išče skupne točke, ki legendarni umetnici povezujejo v iskrenem prijateljstvu.

“V njiju je vse. Katerikoli odtenek, ki pripada katerikoli ženski: strast, strah, samota, vdanost, pogum, čutnost, zagrizenost, frustracije …« – sta napisali protagonistki in avtorici predstave o likih, ki v tej uprizoritvi zaživijo z glasovi pevk, ki imata za seboj dolgoletno izkušnjo na koncertnem in glasbeno-gledališkem področju. Stefania Seculin ima mednarodne izkušnje na področju muzikala, je vokalistka in je diplomirala na priznani šoli za glasbeno gledališče Bernstein School of Musical Theater. Graziana Borciani je članica uveljavljene glasbeno-gledališke skupine Oblivion, poučuje petje in je velikokrat sodelovala v kabarejskih in televizijskih produkcijah.

V predstavi MarlenEdith pevki z glasbeno-gledališko pripovedjo zelo različnih zgodb in značajev na zelo intenziven in oseben način oblikujeta homaž obema znamenitima umetnicama, ki sta živeli in ustvarjali v prejšnjem stoletju. Edith Piaf je na prvi pogled lažje berljiva, je ženska, ki je celo življenje iskala ljubezen ter našla razočaranja in tragedije, kar se izrazito zrcali v njenih doživetih, iskrenih interpretacijah. Marlene Dietrich pa je bolj enigmatična, samosvoja, angažirana ženska, ki skriva nerazrešen odnos do lastnih korenin, saj je zapustila Nemčijo v znamenje nasprotovanja nacističnemu režimu in ideologiji.

Zgodbo dveh umetnic pripovedujejo tudi črno-bele tipke jazzovskega pianista, aranžerja in skladatelja Lamberta Lipparinija in besede igralca Danijela Malalana, ki nastopi v vlogi povezovalca zgodb. Lučni dizajn je delo Luce Quaie. Znane zimzelene melodije kot Hymne a l’amour, La vie en rose, Lili Marleen, Just a gigolo … bodo izvajane v izvirnih jezikih, opremljene pa bodo s slovenskimi nadnapisi.

Nazaj na seznam