X

JAZZ IN TI: DOMEN GNEZDA - pogovor in koncert

Domen Gnezda - električna kitara, modularni sintetizator, elektronika 

Domen Gnezda je eden najbolj kreativnih in inovativnih kitaristov v Sloveniji, ki se na svoji glasbeni poti spogleduje z jazzom, sodobno klasično, eksperimentalno in elektronsko glasbo. Njegovi nastopi vključujejo zvok električne kitare, ki se prepleta z modularnimi sintetizatorji in elektroniko – mešanica jazza in bluesa z vplivi modernih tehnologij, neskončne domišljije in inovativnosti nastopajočega. 

V ciklu Jazz in ti se nam bo kitarist Domen Gnezda predstavil v treh segmentih: na popoldanskem predavanju bo govoril o svojem modularnem sistemu, o uporabi elektronike v glasbi ter o svojem sistemu grafičnih notnih zapisov, ki jih je razvil za svojo glasbo; v večernem intervjuju bo predstavil svojo glasbeno pot, svojo željo po ustvarjanju ter mešanje sodobnih tehnologij s koreninami jazzovske in bluesovske glasbe; večer bo sklenil s koncertom svojih najnovejših del, ki jih zaznamuje edinstven zvok električne kitare in elektronike. 

***

Produkcija Jazzinty se v letu 2022 širi na celoletno dogajanje. Osnovna ideja programskega cikla Jazz in ti je predstaviti enega glasbenika na mesec, ki bo v popoldanskem času izvedel predavanje/delavnico, v večernih urah pa bo sproščenemu pogovoru z izvajalcem sledil njegov solistični koncertni nastop. Celoletni kreativni cikel jazzovskih dogodkov predstavlja svojstveno popestritev glasbene ponudbe v Novem mestu in odličen uvod v poletni festival in delavnico Jazzinty. 

Galerija

JAZZINTY

Nazaj na seznam