X

KVARTET BERLIN–TOKIO
Producent
!!!ODPADE ZARADI BOLEZNI V ANSAMBLU!!! KOZINOV ABONMA IN IZVEN / Cujoši Morija, violina / Dimitri Pavlov, violina / Gregor Hrabar, viola / Ruiko Macumoto, čelo

KVARTET BERLIN–TOKIO

USTVARJALNI NABOJ DVEH SLAVNIH METROPOL V NOVEM MESTU.

Berlin in Tokio, dve slavni prestolnici in hkrati povezani točki na krivulji ustvarjalnega naboja mladih članov kvarteta v sestavi Cujoši Morija – violina, Dimitri Pavlov – violina, Gregor Hrabar – viola in Ruiko Macumoto – čelo, ki je bil ustanovljen leta 2011 in od takrat požel številne svetovne glasbene nagrade. Geografske razsežnosti med dvema različnima svetovoma igrajo glavno vlogo, saj njihova glasba izhaja iz sinteze med Vzhodom in Zahodom. Kvartet namreč sestavlja mednarodna zasedba glasbenikov iz Nemčije, Japonske, Izraela in Slovenije. Tošio Hosokava, japonski skladatelj sodobne klasične glasbe in tudi idejni oče imena Berlin–Tokio, je v glasbenikih med njihovim gostovanjem na mednarodnem festivalu Takefu prepoznal iskrenost, entuziazem in ljubezen do glasbe, ki na občinstvo naredijo močan vtis.

 

Ansambel je nastopil na številnih mednarodnih odrih, kot so Berlinska filharmonija, Laeiszhalle v Hamburgu in Concertgebouw v Amsterdamu. Prav tako redno gostujejo na festivalih, med drugimi Oslo Chamber Music Festival, Takefu International Music Festival, Heidelberger Frühling ter Davos Festival v Švici, kjer so med drugim izvedli tudi Godalni kvartet št. 2 Mortona Feldmana, ki traja neprekinjeno pet ur in pol. Med letoma 2020 in 2021 so v čast Ludwiga van Beethovna izvedli dva cikla z vsemi njegovimi godalnimi kvarteti. 

 

 

Program bo znan pozneje.

Nazaj na seznam