X

OBRAČUN
Avtor
Violeta Tomić
Producent
IZVEN / KUD Agli

OBRAČUN

POGUMEN IN DUHOVIT OBRAČUN VIOLETE TOMIĆ S SVOJIMI NAJGLOBLJIMI TRAVMAMI V PREDSTAVI, KI JO POSVEČA OTROKOM, ŽRTVAM IN PRIČAM KAZNIVIH DEJANJ, FEMICIDA IN DRUŽINSKEGA NASILJA.

Besedilo, režija in igra: Violeta Tomić

Predstava traja 2 uri ter nima odmora.

 

***

Violeta Tomić pravi, da so ljudi vedno zanimale podrobnosti iz njenega življenja. Ker jih niso poznali, so si jih izmislili, kar jo je bolelo. Bila je v središču dogajanja in je na lastni koži doživela napade na medije, umetnost, svobodo in resnico. Svojo intimo pa je skrbno varovala, saj ni želela privoščljivosti in lažnega sočutja, kajti oboje boli.

Skozi predstavo Obračun Violeta Tomić brez cenzure spregovori o sebi. Njeni spomini segajo v otroštvo v mešanem zakonu, v katerem sta trčila dva svetova, spominja se družinskega nasilja, alkoholizma, večne tujskosti in izločenosti, borbe za preživetje in izobrazbo, spregovori o terapiji skozi umetnost, veri v boljši svet, o duhovnosti, samooskrbi, aktivizmu in soočanju z bolečimi resnicami tega sveta.

»Vsi me »poznajo«, vsi vedo vse o meni, največ vedo o meni tisti, ki me nikoli niso srečali. Nekateri vedo o meni več, kot vem o sebi jaz. Po predstavi bodo tisti, ki si jo bodo ogledali, lahko rekli, da so me spoznali. Dajem jim sebe. To je največje darilo, ki ga lahko podarim.«

– Violeta Tomić

Nazaj na seznam