X

PIHALNI ORKESTER KRKA IN OTTO M. SCHWARZ
Producent
KONCERT • IZVEN

PIHALNI ORKESTER KRKA IN OTTO M. SCHWARZ

Pihalni orkester Krka je v slovenskem in mednarodnem prostoru prepoznan kot eden izmed najboljših amaterskih pihalnih orkestrov. Trud, voljo do napredka in visok kakovostni nivo dela so opazili tudi tuji dirigenti in skladatelji kot tudi domača strokovna javnost. Z rednimi sodelovanji s tujimi strokovnjaki je pričel leta 2015 in od takrat naprej vsako leto v goste povabi izjemna imena, ki se povabilu tudi odzovejo ter z orkestrom ustvarjajo. Orkester je do sedaj sodeloval z mednarodno priznanimi skladatelji in dirigenti, kot so Nigel Hess, Philip Sparke, Alexandre Kosmicki, Jose S. Oriola in Bart Picqueur. 

 

Letos k orkestru v goste prihaja skladatelj Otto M. Schwarz. Otto M. Schwarz je glasbeno pot na Dunaju začel z učenjem trobente. Že pri petnajstih letih je pokazal svoj talent za komponiranje, sprva na področju pop glasbe. Tri izmed prvih kompozicij so bile izdane kot glasbeni singel ter uvrščene na radijske lestvice avstrijskega pop radia Ö3. Leta 1989 je strokovna komisija prisodila njegovi skladbi, Der Weg zur Freiheit, prvo mesto na avstrijskem izboru za predstavnika na Evrovizijo. Kasneje se je njegova ustvarjalnost bolj usmerila v komponiranje glasbene podlage za reklame, filme in jingle – za televizijske postaje kot so ARD, ZDF, ORF in RTL. Leta 2001 se je posvetil komponiranju glasbe za mednarodne filmske produkcije – filmi (Herz ohne Krone, Die achte Todsünde, Das Todeskarussel), serije (Alpenklinik, Lilly Schönau, The Country Doctor, SOKO Kitzbühe)... Sočasno je Otto M. Schwarz komponiral tudi skladbe za pihalne orkestre, ki so jih izdajale založbe De Haske,  Mitropa-Verlag in Hal Leonard (Nostrodamus, Around the World In 80 Days, Dragon Fight, Man in the Ice, Bonaparte,…). Njegove zgoščenke se predvajajo in prodajajo v več kot 80 držav po vsem svetu. Prodal je približno dva milijona zgoščenk ali uradnih prenosov.

 

Marca prihaja v Slovenijo, v Novo mesto, kjer boste lahko prisluhnili njegovim filmsko obarvanim skladbam v izvedbi Pihalnega orkestra Krka. 

Za dirigentsko palico pa bo poprijel kar sam. 

Nazaj na seznam