X

TEROR
Avtor
Ferdinand von Schirach
Režiser
Eduard Miler
Izvajalci
Borut Veselko, Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Darja Reichman, Peter Musevski, Vesna Slapar, Ciril Roblek k. g., Judita Polak k. g.
Producent
Prešernovo gledališče Kranj
Fotografija
Nada Žgank
Tip dogodka
drama

Termina
nakup karte
11. 2. 2019 - 19:30
12. 2. 2019 - 19:30

TEROR

ALI JE BOLJE SESTRELITI LETALO S 164 POTNIKI, DA SE IZOGNEMO SMRTI 70 000 LJUDI NA NOGOMETNEM STADIONU?
Drama Teror je zaradi aktualne teroristične tematike doživela pravi medijski bum in številne uprizoritve. Je najbolj uprizarjano delo tako na evropskih odrih kot po svetu, na sporedu je v več kot štiridesetih gledališčih.

 

Njen avtor, znani berlinski odvetnik, specializiran za kazensko pravo, in zastopnik številnih politikov, gospodarstvenikov, vplivnih podjetnikov in tudi navadnih smrtnikov, pa je postal medijska zvezda.

V predstavi Teror sodijo pilotu, ki je sestrelil ugrabljeno potniško letalo, polno nedolžnih potnikov, da bi preprečil žrtve ob strmoglavljenju letala na poln nogometni stadion. Sodnik skrbi za potek procesa, obramba in tožilstvo se medsebojno onemogočata in spodbijata argumente, pričajo pa pilotov nadrejeni, dežurni v centru za varnost letalskega prometa, žena enega od potnikov, ki so poskušali vdreti v pilotsko kabino in onemogočiti terorista, ter pilot Lars Koch, ki pojasnjuje svoje postopke in zagovarja delovanje proti ukazu. Po lastni presoji se je namreč odločil za manjše število žrtev na račun večjega števila na nogometnem stadionu, kar pa seveda sproža etična vprašanja – koliko pravzaprav šteje življenje posameznika? Ali bi pilot sestrelil letalo tudi, če bi bila na krovu njegova družina?

Vloga porotnikov je dodeljena občinstvu, ki z glasovanjem odloča o pilotovi krivdi oziroma nedolžnosti.

 

 

GalerijaNazaj na seznam