X

PRIZNAM
Avtor
avtorski projekt
Režiser
Nikola Zavišić
Izvajalci
Marijana Brecelj, Zvezdana Mlakar, Tina Gorenjak, Aleksandra Balmazović, Maja Martina Merljak
Producent
Društvo Daiga
Fotografija
last producenta
Tip dogodka
komedija

Termin
nakup karte
25. 11. 2018 - 19:00

PRIZNAM

KOMEDIJA ŽIVLJENJA, KI NAS NE PUSTI RAVNODUŠNE IN NAS HKRATI PONESE V JASNO PRIHODNOST.
Predstava, v kateri ženske petih generacij brez dlake na jeziku spregovorijo o slovenski zgodovini, o vsem, kar je in kar bo oblikovalo našo skupno, slovensko, identiteto!

Pet igralk bo skupaj z gledalci znova podoživelo minuli čas, prek komunizma in Jugoslavije, vojne za Slovenijo, jugoslovanske krize, tranzicije, prvih korakov samostojne Slovenije, Evrope in kapitalizma, razmišljajo o sedanjosti in so odločene od doživetega in spoznanega zreti v svetlo prihodnost. Govorijo o času, ki jih je označil in spremenil. Igralke v različnih časovnih odlomkih projicirajo lastne ter hkrati obče strahove, želje, nestrinjanja, nemoči, uspehe, izgube ... Vse to na način, ki ga razume prav vsak posameznik in se v njem tudi prepozna.

Gre za avtorsko predstavo, kot je v Sloveniji še ni bilo. Je iskrena predstava o Slovencu; o meni, o tebi, o vseh, ki Sloveniji rečejo moj dom. O vsem, kar smo preživeli, do danes, in kako je vse to izoblikovalo našo skupno identiteto. In četudi morda jaz (ali kdo drug še mlajše generacije) določenih obdobij nisem doživela, je tudi to obdobje, z vsemi svojimi plusi in minusi, del mene, del moje zavesti. Živimo v istih mejah, v sebi nosimo skupne trenutke, nekatere zavedno, druge ne, zato smo povezani, pa če hočemo ali nočemo.

Maja Martina Merljak, Story

Cena vstopnice: 14 € (do 18. 11.) / 16 € / 12 € (skupinski popust ob nakupu več kot 50 vstopnic)

V ceno vstopnice vključen kozarček penine in druženje z igralkami po predstavi.

Galerija

Nazaj na seznam