X

Sabina Cvilak in Godalni kvartet Feguš
Producent
Muzika eklektika 2018 in izven

Sabina Cvilak in Godalni kvartet Feguš

VODILNI LIRIČNI SOPRAN V DRUŽBI VRHUNSKEGA GODALNEGA KVARTETA.

Sabina CVILAK, sopran


GODALNI KVARTET FEGUŠ


Filip FEGUŠ, violina / Simon Peter FEGUŠ, violina / Andrej FEGUŠ, viola / Jernej FEGUŠ, violončelo

 

Osrednja nit koncertnega večera bodo izvedbe samospevov v nenavadni in privlačni zasedbi Godalnega kvarteta Feguš in mednarodno priznane sopranistke Sabine Cvilak.

Sabina Cvilak je pevka, ki s svojim mojstrstvom in pojavnostjo prevzame tako najzahtevnejše občinstvo velikih svetovnih odrov kot intimnejše skupine. Njene glasovno perfekcionistično in odrsko celovito izdelane vloge so postale ena najmikavnejših novosti ne le slovenske pevske kulture, za kar je leta 2009 prejela nagrado Prešernovega sklada, pač pa tudi svetovnih glasbenih odrov, na katerih se druži s tako zvenečimi imeni, kot sta Placido Domingo in Andrea Bocelli. O neverjetni igri usode in še bolj o izjemnem talentu in predanem delu bratov iz Godalnega kvarteta Feguš, ki znajo zlesti pod kožo tudi občasnemu koncertnemu obiskovalcu, že petindvajset let zgovorno pričajo številni dobro obiskani koncerti te bratovske skupine, ki kot družinska zasedba predstavlja unikum v slovenskem prostoru. Član kvarteta Simon Peter Feguš je za to priložnost za godalni kvartet in glas priredil izbrane samospeve Franza Schuberta in Richarda Straussa.


Koncert Sabine Cvilak in godalnega kvarteta Feguš je del koncertnega cikla Muzika eklektika, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo.

Galerija

Nazaj na seznam