X

Big band Krško: DEPECHED
Fotografija
last izvajalcev

Termin
nakup karte
25. 4. 2018 - 19:30

Big band Krško: DEPECHED

Big band Krško letos obeležuje 40 let delovanja in svoj jubilej bodo obeležili tudi v Novem mestu.

Po 20 letih sekcijskega delovanja v okviru Pihalnega orkestra Krško od leta 1998 Big band Krško deluje kot samostojno kulturno društvo, ki mu je ministrstvo za kulturo podelilo status društva v javnem interesu. Od leta 1992 orkester vodi Aleš Suša. 

 

Zlasti zaradi zadnjih 25 let neprekinjenega delovanja in strokovnega vodenja se Big band Krško danes uvršča v vrh slovenskih glasbenih ustvarjalcev. Vrhunec je orkester dosegel leta 2013 z nastopom na prestižnem Montreux Jazz Festivalu. Glasbeniki orkestra prihajajo iz vseh posavskih pihalnih orkestrov. Repertoar orkestra je raznovrsten, od big bendovske klasike do modernega jazza in pop skladb. Predano, disciplinirano in trdo delo vseh članov in članic orkestra je oplemeniteno s pozitivnimi osebnimi pristopi, medsebojno sinergijo ter kreativnostjo, ki iskri, žlahti in napaja neprekinjen glasbeni tok Big banda Krško.

 

V Novomeškem abonmaju in ciklu Muzika eklektika, ki ga podpira Ministrstvo za kulturo, se bo orkester predstavil s programom priredb skladb skupine Depeche Mode ter avtorskimi skladbami članov orkestra.

Galerija

Nazaj na seznam