X


4. posvet o kulturno-umetnostni vzgoji

Zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto, naslednik Kulturnega centra Janeza Trdine, že več kot dvajset let usmerjeno razvija program kulturno-umetnostne vzgoje za vrtce, osnovne in srednje šole.

Leta 2015, ki je bilo jubilejno tako za Novo mesto kot Kulturni center Janeza Trdine, je zavod prvič izvedel strokovni posvet, ki smo ga poimenovali Po jutru se dan pozna. Namenjen je bil ozaveščanju pomena zagotavljanja kulturno-umetnostnih vsebin za otroke in mlade ter izobraževanju.

Posveti so namenjeni ravnateljem, kulturnim koordinatorjem in ostalim strokovnim delavcem v vrtcih in na osnovnih ter srednjih šolah, ki se na kakršen koli način ukvarjajo s kulturo oz. z njenim povezovanjem in umeščanjem v učne vsebine, predstavnikom občin in zavodov, ki oblikujejo kulturno-vzgojne programe.

Vsako leto si ogledamo predstavo, strokovni del posveta pa se navezuje na vprašanja in področje, ki jih odpira predstava. Udeležencem ponudimo predavanja in okrogle mize ter jih seznanimo s primeri dobrih praks.

V četrtek, 27. 9., bomo od 14.00 do 19.00 izvedli že 4. strokovni posvet.

Vrednost našega posveta je prepoznala tudi MO Novo mesto, ki je sofinancerka posveta.

Osnutek programa

Ogledali si bomo predstavo HUDA MRAVLJICA, ki je nastala po predlogi Huda mravljica Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca, v produkciji Zavoda EN-KNAP in Gledališča Koper. Večplastna dobro dramatizirana zabavno poučna uprizoritev se veselo poigrava z ritmom, ko izvrstni plesalci in dobrodušni animatorji ne samo zapojejo, ampak zaigrajo še na glasbene instrumente.

V strokovnem delu posveta bomo na različne načine in v različnih oblikah predstavili povezanost umetnosti, giba in izobraževanja. Spoznali bomo, kako nas lahko kakovostne kulturno-umetnostne vsebine in projekti spodbudijo h gibanju, kako lahko prek umetnosti spoznavamo gib, kako lahko prek giba približujemo umetnost ter kako gib povezuje izobraževanje in umetnost. Sodelovali bodo strokovnjaki, ki nam bodo približali teorijo s teh področij in nam predstavili izkušnje iz prakse.

 

VABILO                                                 URNIK

 

Spletna prijavnica

Najenostavneje se lahko na 4. posvet o kulturno-umetnostni vzgoji prijavite preko SPLETNEGA OBRAZCA

 

Dejavnost Zavoda Novo mesto podpira Mestna občina Novo mesto.