X

ABONMAJI

Tamara Matevc

BRUNDAGRRROM! 11.10.2018 17:00

Gledališče Koper

DRAMSKA PREDSTAVA O TEM, KAKO JE S PRIJATELJI IN ČAROBNO BESEDO MOŽNO ČISTO VSE.
Ko deklica Živa v gozdu za svojega bolnega brata išče zdravilni divji med, zaide ter se lačna in žejna zateče v medvedji brlog, v katerem utrujena zaspi. Ko se domov vrne medved Milko in spozna, da je nenapovedana gostja popila njegov malinov sok in pojedla njegovo sladko hruško, se odloči, da bo Živo kruto kaznoval: domov je ne bo spustil toliko časa, dokler ne bo pospravila njegove hiše.

Preberi več Kupi karto

Mirna Rustemović

Vsi tukaj, vsi skupaj

Mini teater

ČUDOVITA DRAMSKO-LUTKOVNA ZGODBA O SPREJEMANJU RAZLIČNOSTI.
Očka je velik in močan in zna vse, še celo čarati! Ampak, glej, no, tak velik mož, pa se boji tujcev! Hčeri se zdi to čudno, zato razmišlja, kako naj svojemu pametnemu in pogumnemu očku strah prežene. Mogoče bo rojstni dan njene prijateljice, ki prihaja iz Tanzanije, odlična priložnost?

Preberi več

Juri Muri v Afriki pleše

Plesni teater Ljubljana

BARVITA PLESNO-DRAMSKA PUSTOLOVŠČINA O DEČKU, KI SE NI MARAL UMIVATI.
Juri Muri se noče umivati in kopati, zato pobegne v Afriko. Tam spozna, da človek »lahko najde gostoljubno in odprto ljudstvo, ki ga sprejme in poduči, kaj je v življenju prav in kaj narobe, kaj je zabloda in kaj predsodek, in nenazadnje, kako pomembno je biti čistoče vzor, ne le telesne, tudi tiste notranje, ki tke pristne prijateljske vezi,« pravi Saša Pavček o priljubljeni zgodbi svojega očeta.

Preberi več

ŠKRT ŠKRT KRA ČOF!

Lutkovno gledališče Ljubljana

Škrt škrt kra čof! je nežna pravljica za najmlajše, v kateri se prepletajo močna čustva in bogata domišljija. Žabec Jerko se boji iti spat. Kaj je ta zvok – škrt škrt kra čof –, ki se sliši pod njegovo posteljo? Jerkov oče ga poskuša prepričati, da ni ničesar, česar bi se moral bati. Vse dokler se on ne uleže v posteljo in tudi njega zbudi skrivnostni zvok noči.

Preberi več

Svet je kakor ringaraja

Predstava temelji na besedilih Anje Štefan, ene vodilnih slovenskih pesnic in pisateljic za otroke. Ob izidu njene antologije Svet je kakor ringaraja je izšla istoimenska zgoščenka, ki jo je pripravil izvrstni slovenski večinštrumentalist Boštjan Gombač. Že uveljavljenim uglasbitvam Anjinih pesmi (Krof, Snežinke, Iščemo hišico) je dodal nove in jih s sodelavci zaokrožil v glasbeni podvig, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

Preberi več

Ščeper in MBA

Lutkovno gledališče Maribor

LUTKOVNA PREDSTAVA O TEM, KAKO PRIJETNA JE BLIŽINA DRUGEGA IN KAKO LEPO JE VČASIH BITI SAM.
Vse, kar si Ščeper, samotarsko bitje, želi, je, da bi mirno bival v samotni skalni votlini. To pa sploh ni tako zelo enostavno, saj ga ves čas motijo živali – lisica, ranjen golob in mišja družina, pred katerimi se ščeperi in ščeperi, a vsakič znova umakne.

Preberi več

Tri ženske

Prešernovo gledališče Kranj

O ISKANJU SREČE V NAKUPOVALNIH SREDIŠČIH IN ABSURDNOSTI POTROŠNIŠTVA KOT NOVODOBNE RELIGIJE.
Sodoben slovenski pisatelj, pesnik, dramatik, esejist, gledališki, radijski, filmski in televizijski režiser Vinko Moderndorfer nam v igri Tri ženske v izbrušenem slogu in dialogu razgrne vso bedo odvisnosti od nakupovanja ter s kirurško ostrino razpira čustvena brezna treh žensk,

Preberi več

Zadnje lune

Gledališče Koper

IGRA O STARANJU, STRAHU PRED SMRTJO IN PRIZNANJU NEMOČI.
Soba, ki je bila nekoč otroška. Bachova maša v h-molu, Agnus Dei. V naslanjaču stari profesor, ki zapušča dom, da ne bi bil v breme svojcem, potem ko je več let živel s sinom, snaho in dvema vnukoma.

Preberi več

Visoška kronika

SNG Drama Ljubljana

SMO SLOVENCI IZIDORJI ALI JURIJI?
Zgodovinski roman Ivana Tavčarja (1851–1923) Visoška kronika velja za eno najboljših del v slovenski književnosti. Dogajanje je postavljeno v 17. stoletje, zgodovinske teme – tridesetletna vojna, preganjanje čarovnic, preganjanje protestantov – pa so zanimive tudi danes.

Preberi več

Teror

Prešernovo gledališče Kranj

ALI JE BOLJE SESTRELITI LETALO S 164 POTNIKI, DA SE IZOGNEMO SMRTI 70 000 LJUDI NA NOGOMETNEM STADIONU?
Drama Teror je zaradi aktualne teroristične tematike doživela pravi medijski bum in številne uprizoritve. Je najbolj uprizarjano delo tako na evropskih odrih kot po svetu, na sporedu je v več kot štiridesetih gledališčih.

Preberi več