Mešani pevski zbor VIVA Brežice

Kako zveni najboljši pevski zbor v tej polovici Slovenije?
ProdukcijaZavod Novo mesto in JSKD
Fotografijalast izvajalcev
Vrsta predstaveKoncert
Trdinova dvorana
29.junij
19.30

Zborovodkinja: Simona Rožman Strnad

 

Mešani pevski zbor Viva deluje od leta 1992, ko je diplomantka glasbene pedagogike in še danes zborovodkinja Simona Rožman Strnad v novo zborovsko zasedbo povabila glasbene znance iz Brežic in okolice. Že v prvih letih delovanja so navdušili na znamenitem mednarodnem zborovskem tekmovanju v italijanskem mestu Riva del Garda ter tudi na slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem v Mariboru, na katerem se je zbor do danes uspešno predstavil še osemkrat, zadnjič lani, in se v konkurenci izjemnih slovenskih pevskih zborov okronal s srebrnim priznanjem. Udeležil se je še mednarodnih tekmovanj v Litvi, Grčiji, na Češkem, Tajskem, od koder so se vedno vrnili s številnimi nagradami in pohvalami, in v lanskem letu v Vicu blizu Barcelone na tekmovanju Cantonigros, na katerem so osvojili 4. mesto v kategoriji mešanih zborov in s tem posebno priznanje.

V vseh letih se je intenzivno delo na vajah prepletalo s koncerti, tekmovanji ter gostovanji doma in v tujini, v zadnjih letih pa tudi s sodelovanjem pri velikih domačih in mednarodnih zborovskih projektih. Vsako sezono zaključijo in hkrati odprejo novo z letnim koncertom, ki je vedno nekaj posebnega in drugačnega; tokrat ga boste lahko slišali tudi v Novem mestu.

Zbor veliko pozornosti namenja naročanju in izvajanju novih avtorskih skladb in priredb za zbor. Tudi projekt za Novomeški abonma Vse teče je nastal v sodelovanju s štirimi priznanimi skladatelji (Damijan Močnik, Tine Bec, Matjaž Predanič in Andrej Makor), z njim pa želijo na poseben način obeležiti četrtstoletnico delovanja.